Profesori

Tomislav Klapec

Diplomirao je 1994. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu (PTF) u Osijeku, magistrirao 1997. g. (Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu) i doktorirao 2001. godine na PTF-u Osijek. Znanstveno se usavršavao u inozemstvu u dva navrata (1995 g.: TU, Graz; 2003 g.: BOKU, Wien). Redoviti profesor u trajnom zvanju je od 2014. godine u znanstvenom polju Nutricionizam, znanstvena grana Kemija i biokemija hrane. 

Nositelj je većeg broja kolegija svih razina studija vezanih uz zdravstveno-sigurnosne aspekte hrane i prehrane (Toksikologija hrane, Prehrambena biokemija, Fiziologija probave, Opasnosti vezane uz hranu, Interakcija hrane i lijekova, Redukcijske i alternativne dijete i dr.). 

Dosad je, kao suautor, objavio dvije knjige, tridesetak znanstvenih radova te sudjelovao na većem broju domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova. Bio je voditelj jednog domaćeg znanstveno-istraživačkog projekta, jednog tehnologijskog projekta te poticajnog projekta za mlade znanstvenike. Sudjelovao je u provedbi većeg broja znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata. Dobitnik je državne nagrade za znanost u 1998. godini u kategoriji znanstvenih novaka za područje biotehničkih znanosti. 

Član je Hrvatskog toksikološkog društva.