Enterprise Hungary organizira

Prvo regionalno natjecanje sveučilišta u idejama

Na ovom natjecanju studenti iz 10 zemalja (Poljska, Češka, Slovačka, Ukrajina, Austrija, Mađarska, Slovenija, Rumunjska, Hrvatska i Srbija) mogu prezentirati ideje pred investitorima i stručnim žirijem.

Cilj je otkriti inovativne ideje, poticati osnivanje poduzetništva te podupirati ulazak ideja na tržište.

Stručni žiro odabrat će 16 ekipa koje će sudjelovati na dvodnevnim pripremama u Budimpešti (27. i 28. travnja), a na finale u Beču će se plasirati 8 ekipa (Beč 24. i 25. svibnja). Finalisti će primiti investicijsku ponudu od 30.000,00 EUR i sudjelovanje u ljetnom start-up kampu.

Pobjednička ekipa dobit će investiciju vrijednu 500.000,00 EUR.

Veleposlanstvo Mađarske u Hrvatskoj
Enterprise Hungary
Startup Campus University

Studenti koji imaju ideje za inovativne proizvode ili prototipove mogu se javiti izv. prof. dr. sc. Lidiji Jakobek Barron osobno radi daljnjeg dogovora i usmjeravanja na pomoć u razvoju ideje. Inovativne ideje mogu uključivati npr. ideje za nove prehrambene proizvode, procese s učinkovitijim korištenjem energije, učinkovito korištenje resursa, razvoj inovativnih metoda za rješavanje problema otpadnih voda, učinkovitije korištenje otpada prehrambene industrije, ideje za prelazak na kružno gospodarstvo i sl. Startup tvrtke ili organizacije se stvaraju radi razvoja neke nove, inovativne ideje koja ima potencijal da bude isplativa na tržištu. Cilj je, također, da ideje koje se ovdje razrađuju imaju potencijal uspjeha i isplativosti na tržištu.

Naslovnica Obavijesti Naslovnica Prvo regionalno natjecanje sveučilišta u idejama