Cjeloživotno učenje je jedan od ključnih sektora svake ekonomije i jedna od poluga razvoja konkurentnosti svakog društva. Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (PTF) nastoji intezivirati suradnju s gospodarstvom kroz različite edukacijske programe. Tijekom 2011. godine, PTF je započeo realizaciju različitih programa cjeloživotnog učenja čime u cjelini ostvaruje sve komponente bolonjskog procesa. Uspješnom realizacijom ovih programa, PTF je dodatno ojačao svoju funkciju javne obrazovne i znanstvene ustanove te učvrstio odnose sa subjektima iz poslovnog okruženja.

Kontinuirano ćemo raditi na poboljšanju komunikacije i suradnje između Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek i gospodarskih subjekata kako bi zajednički kreirali nove edukacijske programe u skladu sa potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Programi cjeloživotnog učenja:

Tradicionalni i suvremeni postupci prerade ljekovitog bilja

Program testiranja, treninga i edukacije za senzorsku analizu meda

Program edukacije proizvođača slavonske kobasice na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG)

Program edukacije proizvođača sira na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ima)

Uspostava sustava sigurnosti hrane u ugostiteljskim objektima i malim poduzećima

Edukacija proizvođača slavonskog kulena na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG)

Industrijsko sušenje

Kvaliteta voća i povrća, skladištenje, priprema za prodaju i preradu

Senzorska analiza u prehrambenoj industriji

Zdravlje iz tanjura

Suvremeni tehnološki postupci proizvodnje voćnih destilata

Program za stjecanje nedostajućih znanja, vještina i kompetencija za upis na diplomske sveučilišne studije

Javite nam se za dodatne informacije, pošaljite komentare, sugestije i sl.

Kontakt:

prof. dr. sc. Jurislav Babić, dekan
F. Kuhača 20, 31000 Osijek
Tel: 031 224 333
Fax: 031 207 115
E-mail: jbabic@ptfos.hr

prof. dr. sc. Borislav Miličević
F. Kuhača 20, 31000 Osijek
Tel: 031 224 300
fax: 031 224 115
E-mail: borislav.milicevic@ptfos.hr
 

 

Održani treninzi

Održan trening Industrijsko sušenje za prvu skupinu polaznika
Održan trening Industrijsko sušenje za drugu skupinu polaznika

Održan trening za prvu skupinu polaznika Kvaliteta voća i povrća, skladištenje, priprema za prodaju i preradu 
Održan trening za drugu skupinu polaznika Kvaliteta voća i povrća, skladištenje, priprema za prodaju i preradu

Održan trening Senzorska analiza u prehrambenoj industriji

Održan trening Zdravlje iz tanjura
Održan trening Zdravlje iz tanjura za drugu skupinu polaznika

 

Naslovnica Edukacije - Cjeloživotno učenje