Razvoj nutritivno obogaćenih eko-proizvoda na bazi pira

Int : 77.03_2104747

OPERATIVNA SKUPINA: „PIR-EKO“

ODGOVORNA OSOBA EIP OPERATIVNE SKUPINE:  Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

PARTNERI: Eko Jazo d.o.o, PZ Milk-Agro, OPG Grgić Miljenko, Udruga Eko Brezna

CILJ PROJEKTA:

Razvoj inovativnih ekoloških prehrambenih proizvoda od pira i sikavice obogaćenih vlaknima i mineralima.

OPIS PROJEKTA:

Glavna aktivnost projekta je provedba primijenjenog istraživanja s naglaskom na razvoj inovativnog postupka ekstrakcije vlakana iz otpada nastalog tijekom obrade pira. Navedeni postupak ima potencijal primjene i za ekstrakciju vlakana iz otpada prilikom prerade i drugih žitarica.

Glavne aktivnosti projekta uključuju: optimizaciju agrotehničkih mjera za povećanje proizvodnje ekološkog pira, smanjenje otpada tijekom obrade pira i sikavice, ekstrakcija vlakana iz otpada te razvoj ekoloških visokokvalitetnih i nutritivno bogatih prehrambenih proizvoda.

VRIJEDNOST PROJEKTA:

Ukupna vrijednost projekta iznosi 175.168,61  €.

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:

Provedba projekta traje 36 mjeseci od 9. lipnja 2025. do 8. lipnja 2028. godine.

KONTAKTI:

Telefon: +385 (0)31 224 300

Email: ajozinovic@ptfos.hr

DOKUMENTI:

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost operativne skupine EKO-PIR.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na tel. +385 31 224 300 ili e-mail ajozinovic@ptfos.hr