Naziv projekta: Utjecaj prehrambenih vlakana na bioraspoloživost polifenola istraživanjem adsorpcije i simuliranih probavnih procesa, in vitro

Izvor financiranja: Hrvatska zaklada za znanost

Trajanje: 01.ožujak 2017. do 28.veljače 2021.

Voditelj projekta:  izv. prof. dr. sc. Lidija Jakobek Barron

 

Istraživači:

  • Petra Matić, dipl. ing., Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku
  • dr. sc. Ivana Tomac, poslijedoktorand, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku
  • izv. prof. dr. sc. Šime Ukić, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilište u Zagrebu
  • izv. prof. dr. sc. Martina Skendrović Babojelić, Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  • dr. sc. Hrvoje Gebavi, znanstveni suradnik, Institut Ruđer Bošković; Odjel za fiziku materijala; Laboratorij za molekulsku fiziku, Zagreb, Hrvatska
  • prof. dr. sc. Andrew Barron, Odjel za statistiku, Sveučilište Yale u SAD-u