PROGRAM SKUPA
Program Skupa (PDF) može se preuzeti ovdje.
Skup će se odvijati kroz plenarna, usmena i posterska priopćenja u sekcijama:
- Nutricionizam,
- Dijetetika i dijetoterapija,
- Funkcionalna hrana i dodaci prehrani,
- Zdravstvena sigurnost hrane,
- Analiza hrane
- Proizvodnja zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane.
POTVRĐENI PREDAVAČI
PLENARNA
- prof. dr. sc. Marta Lores (University of Santiago de Compostela, Faculty of Chemistry, Španjolska): Polyphenolic extracts: natural phytoarms against unwanted microorganisms.
- prof. dr. sc. Blaženka Kos (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska): Probiotici: od mikrobiote majčinog mlijeka do novih dodataka prehrani i živih biofarmaceutika.
- doc. dr. sc. Suzana Mimica Matanović, dr. med. spec. kliničke farmakologije s toksikologijom (Medicinski fakultet Osijek, KBC Osijek, Hrvatska): Kako hrana i dodaci prehrani mogu utjecati na učinak lijekova?
POZVANA
- doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. med., spec. pedijatrijske gastroenterologije (Predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska): Probiotici u kliničkoj praksi – novi koncept u suzbijanju malnutricije djece i adolescenata.
- dr. sc. Jelena Vladić (Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad): Razvoj praha na bazi ljekovitog bilja za pulmonarnu primjenu.
- prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo (Sveučilište u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet): Dodaci prehrani u terapiji depresije i anksiozno-depresivnog poremećaja.
RADIONICA/PANEL RASPRAVA
Voditelj: izv. prof. dr. sc. Ines Banjari (Sveučilište u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatska)
Tema: Kolorektalni karcinom u Hrvatskoj. (Predstavljanje nacionalnog programa ranog otkrivanja, novosti u dijagnostici i liječenju te prehrana).