Mentorstvo

Na svim nastavnim predmetima moguće je prijaviti i izraditi diplomske, specijalističke ili doktorske radove (disertacije).



U tablici su prikazane do sada javno obranjene teme i zadaci:

ZAVRŠNI RADOVI
PRVOSTUPNIK  TEMA ZADATAK 
1. Mihaela Tosenberger
(srpanj 2008.)
metode umjeravanja i mjerenje mase i količine punjenja pretpakovina Opisati metode
2. Vlatka Jocić
(listopad 2009.)
metode određivanja gustoće za potrebe ispitivanja pretpakovina Opisati metode
DIPLOMSKI RADOVI
DIPLOMAND MATERIJAL ZADATAK
1. Sandra Babel
(listopad, 1997.)
kemijske emulzije Ocjenjivanje postojanosti boja emulzija i usporedba sa standardnim uzorkom ("Markins")
2. Lidija Galić
(prosinac, 2000.)
jajčane smjese i "Karolina" piškote Računalno mjerenje boje različitih klasa jaja i od njih proizvedenih "Karolina" piškota
3. Samir Budimčić
(ETF, studeni, 2001.)
jabuke Računalni program za praćenje promjena boje
4. Đurđica Kovačević
(prosinac, 2001.)
polutvrdi i topljeni kravlji sir Promjena boje tijekom zrenja u nepropusnoj i polupropusnoj ambalaži ("Specijal")
5. Janja Martinović
(srpanj, 2003.)
polutvrdi i topljeni kravlji sir Promjena boje tijekom zrenja u nepropusnoj i polupropusnoj ambalaži ("Specijal")
6. Marija Dugalić
(studeni, 2003.)
polutvrdi i topljeni kravlji sir Utjecaj različitih dimnih ekstrakta na boju sira
7. Melita Magić
(travanj, 2003.)
obarene kobasice s dodacima Ocjenjivanje homogenosti razdiobe povrća u proizvodima različitih proizvođača
8. Predrag Grubiša
(veljača, 2005)
bijeli, crni i raženi kruh Računalna analiza slike sredine kruha prije i poslije smrzavanja
9. Saša Radojčić
(veljača, 2005.)
bijeli, crni i raženi kruh Utjecaj rotacije i zoom-a na ocjenu računalne analize slike sredine kruha
10. Karolina Pranjić
(srpanj, 2005.)
tijesto za "Kroštule" Odredit promjenu volumena, boje  i poroznosti tijesta različitih oblika pri prženju u ulju različitih temperatura
11. Maja Fališevac
(veljača, 2006.)
pekarski proizvodi Optimiranje proizvodnje pekarskih proizvoda ("Tena" Đakovo; PTF)
12. Irena Žihlavski
(srpanj, 2006.)
jelovnik za oboljele od hipertenzije Optimiranje obroka za oboljele od visokog krvnog tlaka primjenom Simplex algoritma (KB Osijek)
13. Mato Jakić
(rujan, 2006.)
brašno, kruh Ovisnost izgleda sredine kruha o kultivaru pšenice (Pekara "Kruna"; Poljoprivredni institut Osijek; PTF)
14. Blanka Keteš
(prosinac, 2006.)
gazirani i negazirani voćni sokovi i sirupi Optimiranje proizvodnje bezalkoholnih pića
15. Ana Gajski
(ožujak, 2007.)
kiselo i vučeno tijesto Modeliranje i optimiranje proizvodnje vučenog tijesta ("Tena" Đakovo; PTF)
16. Katarina Pastor
(svibanj, 2008.)
hmelj, pivo Optimiranje iskorištenja sirovina u proizvodnji piva (Pivovara Osijek)
17. Ivana Kojundžić
(listopad, 2008.)
pivo Optimiranje proizvodnje piva (Pivovara Osijek)
18. Ana Lukić
(PI, studeni 2009.)
jelovnik Optimiranje tjednog jelovnika za adolescente s poliartritisom
19. Ivana Previšić
(PhI, studeni 2009.)
kruh Računalna analiza slike presjeka industrijskih kruhova
20. Andrej Jovičić
(PcI, studeni 2009.)
kruh Računalna analiza slike presjeka industrijskih kruhova
21. Luka Nol
(PI, studeni 2009.)
jelovnik Optimiranje tjednog jelovnika za adolescente sa šećernom bolesti
22. Kata Mikić
(PI, veljača 2010.)
jelovnik Optimiranje tjednog jelovnika za bolesnike s oboljelom gušteračom
23. Vedrana Škoro
(PI, listopad 2010.)
jelovnik Optimiranje jelovnika za osobu s hipertenzijom
24. Nikola Batinić
(PhI, listopad 2010.)
kruh Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike kruha
25. Leonard Matijević
(ZoHiN, studeni 2011.)
jelovnik Izrada i analiza jelovnika za bodybuildere primjenom računalnih programa
26. Rakip Ziberi
(PhI, lipanj 2012.)
kruh Primjena računalne analize slike na uzorcima kruha
27. Iva Vasilj
(PcI, listopad 2016.)
pšenica-brašno Kemometrijski model zavisnosti svojstava pšeničnog zrna i brašna
28. Josip Jaredić
(PcI, studeni 2017.)
bioplin Modeliranje proizvodnje bioplina
29. Zvonimir Bošnjaković
(PhI, prosinac 2017.)
pšenica-brašno Primjena kemometrijskih metoda i prediktivnih matematičkih modela
30. Mirela Matovina
(PcI, rujan 2018.)
kemometrijski modeli sastava sirove vode za piće Kemometrijska analiza sastava podzemnih voda Osječko-baranjske županije
31. Silvio Pejić
(Pci, rujan 2018.)
modeliranje pojavnosti arsena u podzemnim vodama Izrada prediktivnih modela pojavnosti arsena u podzemnim vodama Osječko‑baranjske županije
32. Filip Stojanović
(PhI, siječanj, 2019.)
kemometrijska analiza s ciljem razvrstavanja namjenskog brašna Primjena kemometrijskih metoda za razvrstavanje namjenskog brašna prema zahtjevima proizvođača
33. Luka Katić
(PcI, rujan 2019.)
kemometrijska analiza s ciljem razvrstavanja krušnog brašna Razvrstavanje krušnog brašna prema zahtjevima prerađivača primjenom statističkih metoda
34. Valentina Sabljak
(ZoHiN,  rujan 2019.)
računalni program i jelovnici Primjena računalnog programa za usporedbu mediteranske, Paleo i vegetarijanske prehrane za oboljelu od Hashimotovog tireoiditisa
35. Kristian Mihaljev
(ZoHiN, rujan 2021.)
računalni program i jelovnici Primjena računalnog programa za izradu i usporedbu plana prehrane za tri različita tipa nogometaša
36.

Ema Šimošić
(PhI, srpanj 2021.)
modeliranje svojstava keksa u industrijskim uvjetima proizvodnje Primjena regresijskih i kemometrijskih modela s ciljem određivanja optimalnih svojstava tijesta i keksa na industrijskoj liniji za proizvodnju
37.

Josip Milos
(ZoHiN, svibanj 2022.)
računalni program i jelovnici Primjena računalnog programa za izradu i usporedbu tri plana prehrane za sportaša rekreativca
38.

Klara Vidas
(PhI, srpanj 2022.)
sir s dodatkom tartufa Primjena računalne analize slike za određivanje homogenosti razdiobe tartufa u siru
39. Sanja Putnik
(ZoHiN, rujan 2023.)
računalni program i jelovnici Izrada jelovnika za pacijenticu s fenilketonurijom
40.
Katarina Đukić
(PcI, rujan 2023.) 
MS Excel, optimiranje sastava smjese brašna   Optimiranje sastava smjese brašna prema zahtjevima proizvođača kruha
41. Katarina Čančarević
(PhI, srpanj 2023. )
LINGO, optimiranje sastava smjese brašna  Optimiranje sastava smjese brašna prema zahtjevima pekarske industrije
42. Ivana Berki
(PhI, rujan 2023. )
LINDO, optimiranje sastava smjese brašna Optimiranje sastava smjese brašna prema zahtjevima proizvođača keksa i slanih grickalica
43. Gorana Stojanović
(PcI, u izradi 2023. )
modeliranje i optimiranje procesa uparavanja Određivanje utjecaja promjene ulaznih veličina na efikasnost procesa uparavanja
DOKTORSKE DISERTACIJE
DOKTORAND TEMA

ZADATAK

1. Jasmina Lukinac
(svibanj 2012.)
 modeliranje i optimiranje kinetike promjene boje kruha tijekom pečenja Modeliranja kinetike promjene boje kore kruha
(kinetički modeli reakcija nultog, prvog i drugog reda).
2. Goran Gagula
(listopad 2017.)
modeliranje promjena fizikalno-kemijskih svojstava piva tijekom skladištenja u različitoj ambalaži Primjena statističkih analiza i izrada matematičkih modela za opisivanje značajnih promjena fizikalno-kemijskih svojstava svijetlog lager piva uskladištenoga tijekom šest mjeseci u različitoj ambalaži [staklena ambalaža, PET (polietilen-tereftalat), limenke i bačve].