Novi mladi istraživač se pridružuje projektnom timu

Sukladno natječaju objavljenom 21. studenog 2018. godine povodom izbora i prijema jednog doktoranda u suradničko zvanje i suradničko radno mjesto asistenta za rad na projektu Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“ od 15. veljače 2019. godine zaposlena je Silvija Šafranko, mag. chem. Kolegica će pod mentorstvom voditeljice projekta izv. prof. dr. sc. Stele Jokić u okviru istraživanja na projektu izraditi doktorsku disertaciju, a zaposlena je na određeno vrijeme te se troškovi plaće financiraju iz sredstava HRZZ.
Silvija Šafranko se tijekom preddiplomskog i diplomskog studija kemije bavila istraživanjima na području bioanorganske kemije, točnije na području taloženje kalcijeva oksalata te je s tematikom aktivno sudjelovala na kongresima domaćeg i međunarodnog karaktera. U konačnici, objavljene su i dvije publikacije A1 kategorije u časopisima Urolithiasis i Kemija u Industriji te je nekoliko radova u postupku objavljivanja. Posjeduje izvrsne računalne vještine (Microsoft Office paket, OriginLab, ChemDoodle, Mathcad, Photoshop CS2, CorelDraw,…).
Aktivno je sudjelovala u različitim organizacijama, bila članica i predstavnica različitih studentskih udruga pa je tako obnašala i funkciju predsjednice Studentskog zbora Odjela za kemiju. Dvostruka je dobitnica Rektorove nagrade (2017. i 2018. godine) te Pročelnikove nagrade (2018. godine).