Međunarodni skup 19. Ružičkini dani “Danas znanost – sutra industrija”

U Vukovaru se u periodu od 21. do 23. rujna 2022. godine održavao međunarodni skup 19. Ružičkini dani pod motom „ Danas znanost – sutra industrija“ na kojem su sudjelovali i prezentirali svoje radove i članovi istraživačkog tima projekta ByProExtract pod naslovom: “INFLUENCE OF DRYING TECHNIQUES ON THE PRODUCT YIELD AND PHYSICAL PROPERTIES OF Citrus unishu PEEL DRY EXTRACTS” autora: Marija Banožić, Krunoslav Aladić, Stela Jokić.
Skup su organizirali Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (PTFOS) uz suorganizatorstvo European Chemical Society (EuChemS) i European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG).
Ružičkini dani su interdisciplinarni skup kojemu je cilj promicanje izvrsnosti u znanstvenim i stručnim istraživanjima s naglaskom na primjenu najnovijih znanstvenih rezultata i stručnih dostignuća. Skup je ujedno i prigoda za susrete, razmjenu mišljenja i iskustava te uspostavu suradnje među sudionicima s visokih učilišta, instituta i gospodarstva.