Projektni tim dobio priznanje Wiley-a
Projekt uključen u Istraživačke priče na web stranici HRZZ
https://hrzz.hr/primjena-kakaove-ljuske-u-proizvodnji-cokolade-i-srodnih-proizvoda-cocochoco/
Hvala kolegi Laroshenku na pohvalama našeg preglednog rada Chemistry behind chocolate production 🙂
Kolega Laroshenko bavi se organskom kemijom tako da je vrlo blizak području kemije hrane.
https://mobile.twitter.com/Iaroshenko108/status/1170396690207170561
Noć znanosti na PTF-u i čokolada
Projekt promoviran na Slavonskoj TV
25. 1. 2018. Održan inicijalni sastanak istraživačkog tima
U vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (Osijek, Kuhačeva 20) u četvrtak, 25. 1. 2018. godine s početkom u 11 sati održan je inicijalni sastanak projektnog tima.
7. 2. 2018. Objavljen natječaj za prijem suradnika na projekt
http://www.ptfos.unios.hr/index.php/73-obavijesti/naslovnica/9548-55
11. 2. 2018. Projekt promoviran u Sveučilišnom glasniku
3. 4. 2018. Zaposlena suradnica na projektu
Dana 3. travnja 2018. godine Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek sklopio je ugovor o radu na određeno vrijeme s Veronikom Barišić, mag. ing. za rad na projektu COCOCHOCO.
Oprema nabavljena u sklopu projekta
U sklopu projekta, iz sredstava Hrvatske zaklade za znanost nabavljeni su sljedeći uređaji:
![]() |
dozator za čokoladu |
![]() |
uređaj za raspršivanje čokoladne mase |
![]() |
vibracijski stol |
![]() |
laboratorijski pržionik za kakaovo zrno (sufinanciran sredstvima PTFOS-a) |
![]() |
laboratorijski mlin |
![]() |
nastavak za teksturu |
![]() |
Uređaj za mjerenje sjaja površine PCE Instruments |
![]() |
pH-metar PCE |
Projekt promoviran na Skupštini Društva kemičara i tehnologa Koprivnica
Voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar na Skupštini DKT-a Koprivnica dana 7. rujna 2018. godine održala je predavanje Kakaova ljuska – više od otpada u sklopu kojeg je predstavila projekt.
Obrana diplomskog rada – Marijana Jurašinović, 16. 7. 2019.
Marijana Jurašinović je pod mentorstvom prof. dr. sc. Jurislava Babića i neposrednim vođenjem Veronike Barišić, mag. ing. dana 16. 7. 2019. obranila diplomski rad pod naslovom: “Utjecaj različitih emulgatora na svojstva tamne i mliječne čokolade”.
Obrana diplomskog rada – Ivana Anić, 12. 9. 2019.
Ivana Anić je pod mentorstvom doc. dr. sc. Antuna Jozinovića i neposrednim vođenjem Veronike Barišić, mag. ing. dana 12. 9. 2019. obranila diplomski rad pod naslovom: “Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade”. Osim što je bila izvrstan student, tijekom studija kolegica je sudjelovala i u velikom broju izvannastavnih aktivnosti, a poseban doprinos dala je u sportskim natjecanjima “braneći boje” Fakulteta na čemu smo iznimno zahvalni.