Projektni tim dobio priznanje Wiley-a

Projekt uključen u Istraživačke priče na web stranici HRZZ

https://hrzz.hr/primjena-kakaove-ljuske-u-proizvodnji-cokolade-i-srodnih-proizvoda-cocochoco/

Hvala kolegi Laroshenku na pohvalama našeg preglednog rada Chemistry behind chocolate production 🙂

Kolega Laroshenko bavi se organskom kemijom tako da je vrlo blizak području kemije hrane.

https://mobile.twitter.com/Iaroshenko108/status/1170396690207170561

Noć znanosti na PTF-u i čokolada

https://youtu.be/7YS8p4oqhkA

https://youtu.be/80DvDuw_IPU

Projekt promoviran na Slavonskoj TV

https://youtu.be/LKynVie62a0

25. 1. 2018. Održan inicijalni sastanak istraživačkog tima

U vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (Osijek, Kuhačeva 20) u četvrtak, 25. 1. 2018. godine s početkom u 11 sati održan je inicijalni sastanak projektnog tima.

7. 2. 2018. Objavljen natječaj za prijem suradnika na projekt

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/73-obavijesti/naslovnica/9548-55

11. 2. 2018. Projekt promoviran u Sveučilišnom glasniku

http://www.glas-slavonije.hr/355618/25/Odobreno-financiranje-projekata-vrijednih-gotovo-48-milijuna-kuna

3. 4. 2018. Zaposlena suradnica na projektu

Dana 3. travnja 2018. godine Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek sklopio je ugovor o radu na određeno vrijeme s Veronikom Barišić, mag. ing. za rad na projektu COCOCHOCO.

Oprema nabavljena u sklopu projekta

U sklopu projekta, iz sredstava Hrvatske zaklade za znanost nabavljeni su sljedeći uređaji:

dozator za čokoladu
uređaj za raspršivanje čokoladne mase
vibracijski stol
laboratorijski pržionik za kakaovo zrno (sufinanciran sredstvima PTFOS-a)
laboratorijski mlin
nastavak za teksturu
Uređaj za mjerenje sjaja površine PCE Instruments

PCE Instruments

pH-metar PCE

PCE Instruments

Projekt promoviran na Skupštini Društva kemičara i tehnologa Koprivnica

Voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar na Skupštini DKT-a Koprivnica dana 7. rujna 2018. godine održala je predavanje Kakaova ljuska – više od otpada u sklopu kojeg je predstavila projekt.

Obrana diplomskog rada – Marijana Jurašinović, 16. 7. 2019.

Marijana Jurašinović je pod mentorstvom prof. dr. sc. Jurislava Babića i neposrednim vođenjem Veronike Barišić, mag. ing. dana 16. 7. 2019. obranila diplomski rad pod naslovom: “Utjecaj različitih emulgatora na svojstva tamne i mliječne čokolade”.

Obrana diplomskog rada – Ivana Anić, 12. 9. 2019.

Ivana Anić je pod mentorstvom doc. dr. sc. Antuna Jozinovića i neposrednim vođenjem Veronike Barišić, mag. ing. dana 12. 9. 2019. obranila diplomski rad pod naslovom: “Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade”. Osim što je bila izvrstan student, tijekom studija kolegica je sudjelovala i u velikom broju izvannastavnih aktivnosti, a poseban doprinos dala je u sportskim natjecanjima “braneći boje” Fakulteta na čemu smo iznimno zahvalni.