Javna obrana suradnice Ine Ćorković, mag. ing. techn. aliment. pod naslovom “Mikroinkapsulacija soka aronije: utjecaj sastava omotača na zadržavanje polifenola i hlapljivih komponenata“ održana je 29. srpnja 2024. na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Doktorski rad izrađen je pod mentorstvom prof. dr. sc. Mirele Kopar u sklopu projekta IP-2019-04-5749 “Formuliranje, priprema i testiranje biopolimernih gelova kao nositelja bioaktivnih i hlapljivih komponenata u inovativnim funkcionalnim proizvodima“.
Javna obrana suradnice Josipe Krezić, mag. preh. ing. pod naslovom “Adsorpcija fenolnih i hlapljivih komponenata sokova višnje i maline na celulozu te stabilnost formuliranih kompleksa“ održana je 12. srpnja 2024. na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Doktorski rad izrađen je pod mentorstvom prof. dr. sc. Mirele Kopjar u sklopu projekta PZS-2019-02-1595.
Javna obrana suradnice Ivane Buljeta, mag. ing. techn. aliment. pod naslovom “Priprema i stabilnost bioaktivnih dodataka hrani na bazi citrus vlakana i soka aronije“ održana je 24. lipnja 2024. na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Doktorski rad izrađen je pod mentorstvom prof. dr. sc. Mirele Kopjar u sklopu projekta PZS-2019-02-1595.
Pregledni rad pod naslovom “Beneficial Effects of Red Wine Polyphenols on Human Health: Comprehensive Review” autora Ivana Buljeta, Anita Pichler, Josip Šimunović i Mirela Kopjar odabran je za naslovnicu znanstvenog časopisa Current issues in molecular biology, 45:2, 2023.
