,

Dan mladih istraživača

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Poljoprivredni fakultet i Medicinski fakultet te Odjel za kemiju i Odjel za biologiju dobro znaju kako bez međusobne suradnje i povezivanja srodnih područja znanosti nema ni vrhunskih rezultata i velikih projekata, zbog čega su odlučili udružiti snage i organizirati znanstveni skup koji će okupiti i umrežiti mlade znanstvenike i istraživače s osječkog Sveučilišta, a organizatorica cijelog događaja je voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Stela Jokić.

Prvi “Dan mladih istraživača” privukao je više od stotinu autora – doktoranada i poslijedoktoranada, koji su 14.06.2018. godine u Auli Rektorata predstavili rezultate svojih istraživanja i projekata. Skup je bio prilika za razmjenu i stvaranje novih ideja i prijateljstava, stjecanje znanja, vještina i kompetencija za rad na znanstveno-istraživačkom i nastavnom polju te međusobno povezivanje kao temelj za stvaranje buduće zajedničke suradnje.

Jedno od usmenih predavanja pod nazivom „Zelene tehnike ekstrakcije bioaktivnih komponenata iz kakaove ljuske“ održala je i suradnica na projektu Nika Pavlović, dipl. ing. koje je u okviru svog predavanja predstavila dio rezultata nastalih u okviru Uspostavnog projekta „Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla“ (UIP-2017-05-9909).

Web stranica Skupa: https://istrazivaci-os.com.hr/
Više o samom skupu pročitajte i pogledajte u:

1. Članku u Glasu Slavonije

2. Članak u Sveučilišnom glasniku

 

3. STV prilogu

4. Osječka TV prilogu

5. HRT Radio

6. Galeriji slika