Obranjen diplomski rad na projektu

Javna obrana diplomskog rada Maje Matić pod naslovom „Ekstrakcija bioaktivnih komponenti iz duhanskog otpada primjenom eutektičkih otapala“ održana je 19. srpnja 2019. na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Mostaru. Rad je izrađen pod mentorstvom prof.dr.sc. Stele Jokić, voditeljice projekta ByProExtract.
Eksperimentalni dio diplomskog rada realiziran je na Katedri za kemiju i ekologiju, Katedri za primijenjenu kemiju i instrumentalne metode, te na Katedri za projektiranje tehnoloških procesa i konstrukcijske materijale na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, a u sklopu projekta “Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla” (HRZZ-UIP-2017-05-9909). Neposredni voditelj diplomskog rada bila je Marija Banožić, suradnik na ByProExtract projektu.
Kolegica je kvalitetno prezentirala svoje istraživanje provedeno u sklopu projekta, nakon čega je odgovorila na pitanja Povjerenstva. Na osnovu svega prezentiranoga Povjerenstvo je jednoglasno donijelo odluku da je kolegica Maja Matić uspješno obranila diplomski rad s ocjenom izvrstan i stekla zvanje magistra prehrambenog inženjerstva.

Diplomski rad možete pregledati klikom na POVEZNICU.