Održan 3. skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS

Dana 29. kolovoza 2022. godine u Osijeku je održan 3. Međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakultet Osijek, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), Udruženja za nutricionizam i dijetetiku, European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) i Hrvatske zaklade za znanost s ciljem ukazivanja na problematiku nastanka, zbrinjavanja i iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije.
Održavanje Skupa, grafičku pripremu materijala (Programa skupa i Knjige sažetaka) sufinancirala je Hrvatska zaklada za znanost projektom „Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla“ (UIP-2017-05-9909).

Ove godine, voditeljica ByProExtract projekta Stela Jokić održala je plenarno izlaganje s temom:  „Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla“.