U Hrvatskome saboru 29. prosinca 2016. održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada Božo Petrov, te ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih je devetero sa Sveučilišta u Osijeku. Dobitnici nagrada s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek su izv. prof. dr. [ Više ]
U sklopu održavanja okruglog stola pod nazivom „Važnost novih tehnologija u proizvodnji vina i prehrambenoj industriji“, organiziranog od strane Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad u Požegi (19. prosinca 2016.), suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala je zanimljivo predavanje pod nazivom „Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavila i projekt FUNEXFOOD.
U sklopu održavanja Godišnje skupštine Društva kemičara i tehnologa Koprivnica u prostorima tvornice Podravka d. d. (2. rujna 2016.), suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao je predavanje pod nazivom „Nutritivno vrjedniji ekstrudirani snack proizvodi obogaćeni nusproizvodima prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavio i projekt FUNEXFOOD. Cjeloviti članak možete pogledati ovdje.