You need to Nadogradite vašu verziju Flash Playera na verziju 10 ili više.

Na projektu obranjen novi doktorat znanosti

Kreirala Đurđica Ačkar January - 30 - 2019 Comments Off on Na projektu obranjen novi doktorat znanosti

Javna obrana doktorske disertacije Jelene Panak Balentić pod naslovom „Primjena ekstruzije sa superkritičnim CO2 u razvoju nutritivno obogaćenih snack proizvoda“ održana je 21. studenog 2018. na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: prof. dr. sc. Đurđica Ačkar, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, predsjednik dr. sc Jurislav Babić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, član sc. Gordana Šimić, znan. savj., Poljoprivredni institut Osijek, član dr. sc. Antun  [ Više ]

Suradnici na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić i doc. dr. sc. Antun Jozinović gosti emisije „Produženi vikend“ na Osječkoj TV

Kreirala Đurđica Ačkar July - 8 - 2018 Comments Off on Suradnici na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić i doc. dr. sc. Antun Jozinović gosti emisije „Produženi vikend“ na Osječkoj TV

U emisiji „Produženi vikend“ na Osječkoj TV u ponedjeljak 18. lipnja 2018. godine uživo su gostovali izv. prof. dr. sc. Stela Jokić i doc. dr. sc. Antun Jozinović gdje su predstavili novi eko-inovativni prehrambeni proizvod FLIPSOS s kojim su studenti PTFOS-a osvojili ove godine prvo mjesto na studentskom natjecanju „Ecotrophelia“. Ovo natjecanje održava se već 5. godinu zaredom u Hrvatskoj na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Cilj natjecanja  [ Više ]

Suradnica na projektu Jelena Panak Balentić, mag. ing. dobila nagradu za najbolju e-poster prezentaciju

Kreirala Đurđica Ačkar July - 8 - 2018 Comments Off on Suradnica na projektu Jelena Panak Balentić, mag. ing. dobila nagradu za najbolju e-poster prezentaciju

U okviru projekta FUNEXFOOD suradnica na projektu Jelena Panak Balentić, mag. ing. sudjelovala je na znanstvenom skupu  „8th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain“, koji je održan u Wroclawu od 20. do 21. lipnja 2018. Kolegica je dobila nagradu za najbolju e-poster prezentaciju.

doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na radionici u Rotterdamu

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na radionici u Rotterdamu

U okviru projekta FUNEXFOOD suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao je na radionici pod nazivom „Analysis of dietary fibres – new developments and challenges“ organizirane od strane tvrtki Megazyme i Eurofins. Radionica je organizirana u sklopu međunarodnog znanstvenog skupa „7th International Dietary Fibre Conference 2018 – Fibre Diversity in Food, Fermentation and Health“ koji je održan u Rotterdamu od 4. do 6. lipnja 2018.

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobitnik nagrade Osječko-baranjske županije

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobitnik nagrade Osječko-baranjske županije

Uoči Dana Osječko-baranjske županije, koji se obilježava 2. lipnja, župan Ivan Anušić uručio je Nagrade Osječko-baranjske županije zaslužnim pojedincima i institucijama u svečanim prostorima Županije. U području znanosti, Nagrada je dodijeljena voditelju projekta FUNEXFOOD prof. dr. sc. Dragi Šubariću za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području biotehničkih znanosti i njezinu primjenu koja je rezultirala znanstvenim radovima i razvitkom ovog područja znanosti. Cjeloviti članak o dodijeljenoj nagradi dostupan je na  [ Više ]

Na projektu obranjen novi doktorat znanosti

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Na projektu obranjen novi doktorat znanosti

Javna obrana doktorske disertacije Jovane Petrović pod naslovom „Valorizacija nutritivnog profila keksa proizvedenog sa dodatkom sporednih proizvoda prehrambene industrije“ održana je 22. svibnja 2018. na Tehnološkom fakultetu u Novo Sadu. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: izv. prof. dr. sc. Aleksandar Fišteš, Tehnološki fakultet Novi Sad, predsjednik povjerenstva prof. dr. sc. Biljana Pajin, Tehnološki fakultet Novi Sad, mentor izv. prof. dr. sc. Dušan Rakić,  [ Više ]

doc. dr. sc. Antun Jozinović dobitnik nagrade Vera Johanides

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on doc. dr. sc. Antun Jozinović dobitnik nagrade Vera Johanides

Na 35. godišnjoj skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) održanoj 21. svibnja 2018. dodijeljene su Godišnje nagrade HATZ-a za 2017. godinu u znak priznanja za naročito vrijedno znanstveno i stručno dostignuće u posljednjih pet godina. Jedan od dobitnika Godišnje nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“ je suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović.

Održana radionica „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Održana radionica „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“

Dana 4. svibnja 2018. godine u Parku prirode Kopački rit, u prijemnom centru u Baranji, održana je radionica pod nazivom „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“ u povodu završetka istraživačkog projekta Hrvatske Zaklade za Znanost „Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva“ (HRZZ-IP-2013-11-1321, 2014. – 2018.). Sam projekt FUNEXFOOD i rezultate rada na projektu je predstavio voditelj projekta i suradnici  [ Više ]

Objavljena monografija „Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije“

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Objavljena monografija „Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije“

Potaknut iznimnim rezultatima HRZZ projekta Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva (FUNEXFOOD), ali i sve većim značajem koji se na europskoj razini daje smanjenju nastanka otpada, voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobio je ideju da se problematika zbrinjavanja nusproizvoda prehrambene industrije obradi u monografiji. U želji da knjiga da što kvalitetniji i sveobuhvatniji pogled na problematiku, poziv za pisanje poglavlja  [ Više ]

doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na sajmu ANUGA FOODTEC 2018

Kreirala Đurđica Ačkar March - 30 - 2018 Comments Off on doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na sajmu ANUGA FOODTEC 2018

U okviru projekta FUNEXFOOD suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao je na jamu pod nazivom „Anuga FoodTec: Food and beverage industry“ održanom u Kölnu od 23. do 26. ožujka 2018.

Voditelj i suradnici projekta održali predavanje na edukaciji u Bitoli

Kreirala Đurđica Ačkar March - 5 - 2018 Comments Off on Voditelj i suradnici projekta održali predavanje na edukaciji u Bitoli

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić te suradnici na projektu izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar, izv. prof. dr. sc. Stela Jokić i doc. dr. sc. Antun Jozinović  održali su 27.1.2018. online predavanje pod nazivom „Food industry by-products: problem or great potentital“ u okviru edukacije „International Course in the field of Food Safety and Nutrition“ održane u Bitoli (Makedonija), u sklopu kojeg je predstavljen i projekt FUNEXFOOD.

doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na radionici u tvrtki Brabender

Kreirala Đurđica Ačkar February - 26 - 2018 Comments Off on doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na radionici u tvrtki Brabender

U okviru projekta FUNEXFOOD suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao je na radionici pod nazivom „Food Extrusion Seminar on Protein Texturisation“. Navedena radionica održala se u tvrtki Brabender GmbH, Duisburg, Njemačka od 6. do 8. veljače 2018. i uključila je rad na dvopužnom laboratorijskom ekstruderu Brabender twin-screw KETSE 20/40.

Projekt predstavljen u Sveučilišnom glasniku Sveučilišta u Osijeku

Kreirala Đurđica Ačkar November - 19 - 2017 Comments Off on Projekt predstavljen u Sveučilišnom glasniku Sveučilišta u Osijeku

U Sveučilišnom glasniku (broj 29), objavljenom kao posebni prilog u Glasu Slavonije 13. listopada 2017., prof. dr. sc. Drago Šubarić kao voditelj projekta FUNEXFOOD predstavio je projekt te iznio dosadašnji napredak i rezultate, pri čemu je istaknuo veliki broj dobivenih nagrada istraživača u dosadašnjem razdoblju provedbe projekta. Cjelovito izdanje Sveučilišnog glasnika (broj 29) možete pronaći ovdje.

Izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar predstavila projekt u HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro“

Kreirala Đurđica Ačkar November - 19 - 2017 Comments Off on Izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar predstavila projekt u HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro“

U emisiji Hrvatske radio televizije „Dobro jutro“ suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar ukratko je predstavila je projekt FUNEXFOOD u sklopu najave  radionice o čitanju informacija o hrani  održane na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek 25.10.2017. Cjeloviti prilog možete pogledati ovdje.

Suradnica na projektu Jelena Panak Balentić, mag. ing. održala javnu obranu teme doktorske disertacije

Kreirala Đurđica Ačkar November - 19 - 2017 Comments Off on Suradnica na projektu Jelena Panak Balentić, mag. ing. održala javnu obranu teme doktorske disertacije

Javna obrana teme doktorske disertacije Jelene Panak Balentić, mag. ing. pod nazivom „Primjena ekstruzije sa superkritičnim CO2 u razvoju nutritivno obogaćenih snack proizvoda“ održana je 9. lipnja 2017. pred Povjerenstvom za prihvaćanje teme doktorske disertacije (izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar, prof. dr. sc. Jurislav Babić, izv. prof. dr. sc. Stela Jokić, prof. dr. sc. Zoran Herceg, dr. sc. Gordana Šimić, znan. savj.), pred članovima Povjerenstva za stjecanje doktorata znanosti  [ Više ]

Dvoje suradnika na projektu dobitnici Godišnje nagrade Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek

Kreirala Đurđica Ačkar November - 19 - 2017 Comments Off on Dvoje suradnika na projektu dobitnici Godišnje nagrade Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek

Na VIII. redovitoj sjednici Fakultetskog Vijeća Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, održanoj 30. svibnja 2017. suradnicima na projektu izv. prof. dr. sc. Steli Jokić i doc. dr. sc. Antunu Jozinoviću dodijeljene su Godišnje nagrade Fakulteta za ostvarena postignuća u području znanstvenog, nastavnog i stručnog rada u prethodnoj kalendarskoj godini. Nagrade je uručio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Drago Šubarić zajedno sa prodekanima za znanost, nastavu i razvojno stručni rad.

prof. dr. sc. Jurislav Babić dobitnik nagrade Rikard Podhorsky

Kreirala Đurđica Ačkar May - 25 - 2017 Comments Off on prof. dr. sc. Jurislav Babić dobitnik nagrade Rikard Podhorsky

Na 32. godišnjoj skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) održanoj 25. svibnja 2017. suradniku na projektu prof. dr. sc. Jurislavu Babiću dodijeljena je Godišnja nagrada Rikard Podhorsky za 2016. godinu u znak priznanja za naročito vrijedno znanstveno i stručno dostignuće u posljednjih pet godina.

Cjeloviti broj časopisa „Engineering Power“ posvećen projektu FUNEXFOOD

Kreirala Đurđica Ačkar May - 25 - 2017 Comments Off on Cjeloviti broj časopisa „Engineering Power“ posvećen projektu FUNEXFOOD

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić bio je Gost-urednik cjelovitog broja časopisa „Engineering Power“ (vol. 12(1) 2017), u kojem su objavljena tri pregledna znanstvena rada posvećena projektu FUNEXFOOD. Cjelovito izdanje časopisa može se pronaći na sljedećem linku.

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić održao predavanje u Tuzli

Kreirala Đurđica Ačkar April - 27 - 2017 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić održao predavanje u Tuzli

U Tuzli je 8. 4. 2017. godine održan 4. međunarodni simpozij farmaceuta na kojem je prof. dr. sc. Drago Šubarić, voditelj projekta, predstavio projekt predavanjem pod nazivom „Nusproizvodi prehrambene industrije kao potencijalne sirovine u proizvodnji funkcionalne hrane“. Predstavljene su mogućnosti primjene nekih nusproizvoda u proizvodnji funkcionalne hrane primjenom suvremenih tehnika i tehnologija (zelenih tehnologija), a sve u cilju razvoja novih proizvoda, poboljšanih nutritivnih svojstava, a  ujedno i očuvanja okoliša.

Izv. prof. dr. sc. Stela Jokić gostovala je u emisiji „Gost u studiju“ Radio Našica

Kreirala Đurđica Ačkar March - 23 - 2017 Comments Off on Izv. prof. dr. sc. Stela Jokić gostovala je u emisiji „Gost u studiju“ Radio Našica

U emisiji „Gost u studiju“ Radio Našica održanoj 21. veljače 2017. gostovala je izv. prof. dr. sc. Stela Jokić, suradnica na projektu FUNEXFOOD, koja je u 30 minutnoj emisiji predstavila brojne znanstvene aktivnosti koje trenutno provodi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, a između kojih su i aktualna istraživanja na projektu „Application of food industry by-products in development of functional and environmentally friendly extruded food products and additives (HRZZ-IP-11-2013-1321)“. Cjelovitu emisiju možete  [ Više ]

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić i suradnik dr. sc. Antun Jozinović gosti emisije „Strossmayerova baština“ na Gradskom radiju Osijek

Kreirala Đurđica Ačkar March - 21 - 2017 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić i suradnik dr. sc. Antun Jozinović gosti emisije „Strossmayerova baština“ na Gradskom radiju Osijek

U emisiji Gradskog radija Osijek „Strossmayerova baština“ održanoj 21. ožujka 2017. gostovali su prof. dr. sc. Drago Šubarić, voditelj projekta FUNEXFOOD, te suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović, koji su ukratko predstavili  brojne znanstvene aktivnosti Prehrambeno-tehnološkog fakultetu, između kojih je detaljnije predstavljen projekt „Application of food industry by-products in development of functional and environmentally friendly extruded food products and additives (HRZZ-IP-11-2013-1321)“ uz naglasak na dosadašnje rezultate i buduće aktivnosti.  [ Više ]

Nova doktorica znanosti na projektu

Kreirala Đurđica Ačkar March - 17 - 2017 Comments Off on Nova doktorica znanosti na projektu

Javna obrana doktorske disertacije Indire Kosović pod naslovom „Mogućnosti primjene ječma u proizvodnji nutritivno poboljšane tjestenine – utjecaj udjela ječma i procesnih parametara“ održana je 16. ožujka 2017. u Vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: izv. prof. dr. sc. Daliborka Koceva Komlenić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek prof. dr. sc. Jurislav Babić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek dr. sc. Gordana Šimić, znan. savj., Poljoprivredni  [ Više ]

Dvoje suradnika na projektu dobitnici državne nagrade za znanost

Kreirala Đurđica Ačkar March - 1 - 2017 Comments Off on Dvoje suradnika na projektu dobitnici državne nagrade za znanost

U Hrvatskome saboru 29. prosinca 2016. održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada Božo Petrov, te ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih je devetero sa Sveučilišta u Osijeku. Dobitnici nagrada s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek su izv. prof. dr.  [ Više ]

Suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala predavanje u Požegi

Kreirala Đurđica Ačkar March - 1 - 2017 Comments Off on Suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala predavanje u Požegi

U sklopu održavanja okruglog stola pod nazivom „Važnost novih tehnologija u proizvodnji vina i prehrambenoj industriji“, organiziranog od strane Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad u Požegi (19. prosinca 2016.), suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala je zanimljivo predavanje pod nazivom „Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavila i projekt FUNEXFOOD.

Suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao predavanje u Koprivnici

Kreirala Đurđica Ačkar March - 1 - 2017 Comments Off on Suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao predavanje u Koprivnici

U sklopu održavanja Godišnje skupštine Društva kemičara i tehnologa Koprivnica u prostorima tvornice Podravka d. d. (2. rujna 2016.), suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao je predavanje pod nazivom „Nutritivno vrjedniji ekstrudirani snack proizvodi obogaćeni nusproizvodima prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavio i projekt FUNEXFOOD. Cjeloviti članak možete pogledati ovdje.

Mladi istraživač na projektu

Kreirala Đurđica Ačkar October - 24 - 2016 Comments Off on Mladi istraživač na projektu

Sukladno natječaju “Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti” na projektu je od 3. listopada 2016. godine zaposlena Marijana Grec, mag. ing. Kolegica će pod mentorstvom prof. dr. sc. Jurislava Babića u okviru istraživanja na projektu izraditi doktorsku disertaciju, a zaposlena je na određeno vrijeme u suradničkom zvanju i radnom mjestu asistenta u sustavu znanosti i visokom obrazovanju te se troškovi plaće financiraju iz posebnih sredstava HRZZ.

Održan završni sastanak za drugu godinu projekta

Kreirala Đurđica Ačkar June - 8 - 2016 Comments Off on Održan završni sastanak za drugu godinu projekta

U Knjižnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek 3. lipnja 2016. održan je završni sastanak za drugu godinu projekta. Sastanak je održan uz prisutnost većine suradnika projekta, a glavna tema sastanka bilo je pripremanje godišnjeg izvješća te pripremanja radnog i financijskog plana za drugu godinu projekta. Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić istaknuo je zadovoljstvo s radom i ostvarenim rezultatima u drugoj godini projekta te potaknuo suradnike na nastavak uspješnog rada i  [ Više ]

prof. dr. sc. Drago Šubarić gost emisije „Akademija“ na Studentskom radiju UNIOS

Kreirala Đurđica Ačkar June - 8 - 2016 Comments Off on prof. dr. sc. Drago Šubarić gost emisije „Akademija“ na Studentskom radiju UNIOS

U emisiji „Akademija“ (emisija o razvoju znanosti) 9. svibnja 2016. gostovao je Dekan Prehrambeno tehnološkog fakulteta i voditelj HRZZ projekta, prof. dr. sc. Drago Šubarić. Tema emisije bila je 45. godišnjica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, pri čemu su predstavljeni važniji projekti na fakultetu, između kojih i HRZZ projekt (FUNEXFOOD). Cjelovitu emisiju možete pogledati ovdje.

U sklopu međunarodne suradnje na PTFOS-u boravile studentice s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara

Kreirala Đurđica Ačkar June - 8 - 2016 Comments Off on U sklopu međunarodne suradnje na PTFOS-u boravile studentice s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara

U veljači i ožujku 2016. na Katedri za tehnologiju ugljikohidrata i Katedri za projektiranje tehnoloških procesa i konstrukcijske materijale, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, u sklopu međunarodne suradnje boravile su studentice s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara. Studentice su u sklopu HRZZ projekta odradile eksperimentalni dio svojih diplomskih radova.  

(VIDEO) prof. dr. sc. Drago Šubarić gost emisije „Karte na stol“ na Osječkoj televiziji

Kreirala Đurđica Ačkar November - 9 - 2015 Comments Off on (VIDEO) prof. dr. sc. Drago Šubarić gost emisije „Karte na stol“ na Osječkoj televiziji

U emisiji Osječke televizije „Karte na stol“ održanoj 29. listopada 2015. gostovao je voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić, koji je u svojstvu dekana predstavio sam fakultet, aktivnosti i trenutnu sliku fakulteta, pri čemu su detaljnije predstavljeni i projekti koji se trenutno izvode. Značajan naglasak pridodan je i projektu FUNEXFOOD, a cjelovitu emisiju možete pogledati niže. httpv://www.youtube.com/watch?v=YAPc8WugT80

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobitnik državne nagrade za znanost

Kreirala Đurđica Ačkar November - 9 - 2015 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobitnik državne nagrade za znanost

Čak troje znanstvenika i nastavnika s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek dobitnici su Državne nagrade za znanost za 2014. godinu, najvišeg državnog priznanja koje Hrvatski sabor dodjeljuje za znanstvena dostignuća, na temelju odredbi Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost. Dobitnici nagrada sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek su dr. sc. Milena Mandić, umirovljena profesorica (dobitnica Nagrade za životno djelo), dr. sc. Drago Šubarić, dekan fakulteta i redoviti profesor u trajnom zvanju (dobitnik Godišnje  [ Više ]

doc. dr. sc. Stela Jokić ovogodišnja dobitnica Danubius Young Scientists Award iz Hrvatske

Kreirala Đurđica Ačkar November - 9 - 2015 Comments Off on doc. dr. sc. Stela Jokić ovogodišnja dobitnica Danubius Young Scientists Award iz Hrvatske

Drugu godinu za redom prestižna međunarodna nagrada Danubius Young Scientists Award, kao jedinoj osobi iz Hrvatske, pripala je jednom mladom znanstveniku, točnije, znanstvenici s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Dobitnica nagrade je doc. dr. sc. Stela Jokić, suradnica na projektu, a povodom toga objavljen je članak u Sveučilišnom glasniku (broj 6), kao posebnom prilogu u Glasu Slavonije od 11. rujna 2015., koji možete pogledati u cijelosti. 

Projekt u medijima

Kreirala Đurđica Ačkar July - 18 - 2015 Comments Off on Projekt u medijima

U Sveučilišnom glasniku (broj 5), objavljenom kao posebni prilog u Glasu Slavonije 10. srpnja 2015., prof. dr. sc. Drago Šubarić kao dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek predstavio je četiri velika projekta vrijedna čak 8,4 milijuna kuna, koji se trenutno izvode na PTF-u. Osim predstavljanja preostala tri projekta, prof. dr. sc. Drago Šubarić kao voditelj projekta FUNEXFOOD predstavio je i detaljnije ovaj projekt te konstatirao kako su u prvoj godini ispunjeni zadani  [ Više ]

U sklopu međunarodne suradnje na PTFOS-u boravile studentice s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara

Kreirala Đurđica Ačkar July - 8 - 2015 Comments Off on U sklopu međunarodne suradnje na PTFOS-u boravile studentice s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara

U tjednu od 15. do 19. lipnja 2015. na Katedri za tehnologiju ugljikohidrata Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek u sklopu međunarodne suradnje boravile su studentice s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara. Studentice su u sklopu projekta odradile eksperimentalni dio svojih diplomskih radova.

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić održao plenarno predavanje u Bihaću

Kreirala Đurđica Ačkar June - 30 - 2015 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić održao plenarno predavanje u Bihaću

U sklopu održavanja trećeg međunarodnog znanstveno-stručnog skupa „5. juni – Svjetski dan zaštite okoliša“ u Bihaću (Bosna i Hercegovina) (4. – 5. lipnja 2015.), voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić održao je zanimljivo plenarno izlaganje pod nazivom „Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavio i projekt. Tema je izazvala zanimanje brojnih stručnjaka i medija.

dr. sc. Antun Jozinović dobitnik Godišnje nagrade Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek

Kreirala Đurđica Ačkar June - 30 - 2015 Comments Off on dr. sc. Antun Jozinović dobitnik Godišnje nagrade Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek

Na VIII. redovitoj sjednici Fakultetskog Vijeća Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, održanoj 26. svibnja 2015. suradniku na projektu dr. sc. Antunu Jozinoviću dodijeljena je Godišnja nagrada Fakulteta za ostvarena postignuća u području znanstvenog, nastavnog i stručnog rada u prethodnoj kalendarskoj godini. Nagradu je uručio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Drago Šubarić zajedno sa prodekanima za znanost, nastavu i razvojno stručni rad.

Održan završni sastanak za prvu godinu projekta

Kreirala Đurđica Ačkar June - 30 - 2015 Comments Off on Održan završni sastanak za prvu godinu projekta

U Vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek 14. i 15. lipnja 2015. održan je završni sastanak za prvu godinu projekta. Sastanak je održan uz prisutnost većine suradnika projekta, a glavna tema sastanaka bilo je pripremanje godišnjeg izvješća za prvu godinu projekta te pripremanja radnog i financijskog plana za drugu godinu projekta. Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić istaknuo je zadovoljstvo s radom i ostvarenim rezultatima u prvoj godini projekta te potaknuo  [ Više ]

Novi doktor znanosti na projektu

Kreirala Đurđica Ačkar June - 17 - 2015 Comments Off on Novi doktor znanosti na projektu

15. svibnja 2015. održana je javna obrana doktorske disertacije Antuna Jozinovića pod nazivom “Svojstva kukuruznih snack proizvoda obogaćenih s nusproizvodima prehrambene industrije”. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: prof. dr. sc. Verica Dragović-Uzelac, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb prof. dr. sc. Drago Šubarić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek doc. dr. sc. Đurđica Ačkar, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek doc. dr. sc. Tomaž Požrl, Biotehniški fakultet, Ljubljana izv. prof. dr. sc.  [ Više ]

Mladi istraživač na projektu

Kreirala Đurđica Ačkar June - 17 - 2015 Comments Off on Mladi istraživač na projektu

Sukladno natječaju “Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti” na projektu je od 2. siječnja 2015. godine zaposlena Jelena Panak, mag. ing. Kolegica će pod mentorstvom voditelja projekta prof. dr. sc. Drage Šubarića u okviru istraživanja na projektu izraditi doktorsku disertaciju, a zaposlena je na određeno vrijeme na radnom mjestu stručnog suradnika u sustavu znanosti i visokom obrazovanju te se troškovi plaće financiraju iz posebnih sredstava HRZZ.

Obrana teme doktorskog rada Antuna Jozinovića, mag. ing.

Kreirala Đurđica Ačkar June - 17 - 2015 Comments Off on Obrana teme doktorskog rada Antuna Jozinovića, mag. ing.

U ponedjeljak, 17. studenog 2014. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kolega Antun Jozinović, mag. ing. ima javnu obranu teme doktorskog rada koji izrađuje u okviru projekta. Detaljnije u obavijesti u privitku: Obavijest-obrana-teme-Jozinović

Projekt u medijima

Kreirala Đurđica Ačkar June - 17 - 2015 Comments Off on Projekt u medijima

Drago nam je kako je naš projekt popraćen medijima pa tako prenosimo cijeli članak od izvora GLAS SLAVONIJE koji možete vidjeti ovdje. “Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost na svojoj 28. sjednici održanoj 1. kolovoza donio je odluku da se na osnovi natječaja „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“, važnom projektu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta o primjeni nusproizvoda prehrambene industrije dodijeli i znanstveni novak. Voditelj projekta i dekan  [ Više ]

Početak projekta

Kreirala Đurđica Ačkar June - 17 - 2015 Comments Off on Početak projekta

Dana 9. srpnja 2014. godine održan je inicijalni sastanak partnera na projektu. Zbog kašnjenja s potpisivanjem ugovora aktivnosti na projektu malo kasne, no partneri su suglasni da se vrijeme može nadoknaditi intenzivnijim radom u narednom periodu.