Izv. prof. dr. sc. Stela Jokić gostovala je u emisiji „Gost u studiju“ Radio Našica

Kreirala Đurđica Ačkar March - 23 - 2017 Comments Off on Izv. prof. dr. sc. Stela Jokić gostovala je u emisiji „Gost u studiju“ Radio Našica

U emisiji „Gost u studiju“ Radio Našica održanoj 21. veljače 2017. gostovala je izv. prof. dr. sc. Stela Jokić, suradnica na projektu FUNEXFOOD, koja je u 30 minutnoj emisiji predstavila brojne znanstvene aktivnosti koje trenutno provodi na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, a između kojih su i aktualna istraživanja na projektu „Application of food industry by-products in development of functional and environmentally friendly extruded food products and additives (HRZZ-IP-11-2013-1321)“. Cjelovitu emisiju možete  [ Više ]

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić i suradnik dr. sc. Antun Jozinović gosti emisije „Strossmayerova baština“ na Gradskom radiju Osijek

Kreirala Đurđica Ačkar March - 21 - 2017 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić i suradnik dr. sc. Antun Jozinović gosti emisije „Strossmayerova baština“ na Gradskom radiju Osijek

U emisiji Gradskog radija Osijek „Strossmayerova baština“ održanoj 21. ožujka 2017. gostovali su prof. dr. sc. Drago Šubarić, voditelj projekta FUNEXFOOD, te suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović, koji su ukratko predstavili  brojne znanstvene aktivnosti Prehrambeno-tehnološkog fakultetu, između kojih je detaljnije predstavljen projekt „Application of food industry by-products in development of functional and environmentally friendly extruded food products and additives (HRZZ-IP-11-2013-1321)“ uz naglasak na dosadašnje rezultate i buduće aktivnosti.  [ Više ]

Nova doktorica znanosti na projektu

Kreirala Đurđica Ačkar March - 17 - 2017 Comments Off on Nova doktorica znanosti na projektu

Javna obrana doktorske disertacije Indire Kosović pod naslovom „Mogućnosti primjene ječma u proizvodnji nutritivno poboljšane tjestenine – utjecaj udjela ječma i procesnih parametara“ održana je 16. ožujka 2017. u Vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: izv. prof. dr. sc. Daliborka Koceva Komlenić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek prof. dr. sc. Jurislav Babić, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek dr. sc. Gordana Šimić, znan. savj., Poljoprivredni  [ Više ]

Dvoje suradnika na projektu dobitnici državne nagrade za znanost

Kreirala Đurđica Ačkar March - 1 - 2017 Comments Off on Dvoje suradnika na projektu dobitnici državne nagrade za znanost

U Hrvatskome saboru 29. prosinca 2016. održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada Božo Petrov, te ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih je devetero sa Sveučilišta u Osijeku. Dobitnici nagrada s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek su izv. prof. dr.  [ Više ]

Suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala predavanje u Požegi

Kreirala Đurđica Ačkar March - 1 - 2017 Comments Off on Suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala predavanje u Požegi

U sklopu održavanja okruglog stola pod nazivom „Važnost novih tehnologija u proizvodnji vina i prehrambenoj industriji“, organiziranog od strane Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad u Požegi (19. prosinca 2016.), suradnica na projektu izv. prof. dr. sc. Stela Jokić održala je zanimljivo predavanje pod nazivom „Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavila i projekt FUNEXFOOD.

Suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao predavanje u Koprivnici

Kreirala Đurđica Ačkar March - 1 - 2017 Comments Off on Suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao predavanje u Koprivnici

U sklopu održavanja Godišnje skupštine Društva kemičara i tehnologa Koprivnica u prostorima tvornice Podravka d. d. (2. rujna 2016.), suradnik na projektu dr. sc. Antun Jozinović održao je predavanje pod nazivom „Nutritivno vrjedniji ekstrudirani snack proizvodi obogaćeni nusproizvodima prehrambene industrije“ u sklopu kojeg je predstavio i projekt FUNEXFOOD. Cjeloviti članak možete pogledati ovdje.