doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na radionici u Rotterdamu

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao na radionici u Rotterdamu

U okviru projekta FUNEXFOOD suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao je na radionici pod nazivom „Analysis of dietary fibres – new developments and challenges“ organizirane od strane tvrtki Megazyme i Eurofins. Radionica je organizirana u sklopu međunarodnog znanstvenog skupa „7th International Dietary Fibre Conference 2018 – Fibre Diversity in Food, Fermentation and Health“ koji je održan u Rotterdamu od 4. do 6. lipnja 2018.

Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobitnik nagrade Osječko-baranjske županije

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobitnik nagrade Osječko-baranjske županije

Uoči Dana Osječko-baranjske županije, koji se obilježava 2. lipnja, župan Ivan Anušić uručio je Nagrade Osječko-baranjske županije zaslužnim pojedincima i institucijama u svečanim prostorima Županije. U području znanosti, Nagrada je dodijeljena voditelju projekta FUNEXFOOD prof. dr. sc. Dragi Šubariću za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području biotehničkih znanosti i njezinu primjenu koja je rezultirala znanstvenim radovima i razvitkom ovog područja znanosti. Cjeloviti članak o dodijeljenoj nagradi dostupan je na  [ Više ]

Na projektu obranjen novi doktorat znanosti

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Na projektu obranjen novi doktorat znanosti

Javna obrana doktorske disertacije Jovane Petrović pod naslovom „Valorizacija nutritivnog profila keksa proizvedenog sa dodatkom sporednih proizvoda prehrambene industrije“ održana je 22. svibnja 2018. na Tehnološkom fakultetu u Novo Sadu. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: izv. prof. dr. sc. Aleksandar Fišteš, Tehnološki fakultet Novi Sad, predsjednik povjerenstva prof. dr. sc. Biljana Pajin, Tehnološki fakultet Novi Sad, mentor izv. prof. dr. sc. Dušan Rakić,  [ Više ]

doc. dr. sc. Antun Jozinović dobitnik nagrade Vera Johanides

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on doc. dr. sc. Antun Jozinović dobitnik nagrade Vera Johanides

Na 35. godišnjoj skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) održanoj 21. svibnja 2018. dodijeljene su Godišnje nagrade HATZ-a za 2017. godinu u znak priznanja za naročito vrijedno znanstveno i stručno dostignuće u posljednjih pet godina. Jedan od dobitnika Godišnje nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“ je suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović.

Održana radionica „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Održana radionica „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“

Dana 4. svibnja 2018. godine u Parku prirode Kopački rit, u prijemnom centru u Baranji, održana je radionica pod nazivom „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“ u povodu završetka istraživačkog projekta Hrvatske Zaklade za Znanost „Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva“ (HRZZ-IP-2013-11-1321, 2014. – 2018.). Sam projekt FUNEXFOOD i rezultate rada na projektu je predstavio voditelj projekta i suradnici  [ Više ]

Objavljena monografija „Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije“

Kreirala Đurđica Ačkar June - 11 - 2018 Comments Off on Objavljena monografija „Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije“

Potaknut iznimnim rezultatima HRZZ projekta Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva (FUNEXFOOD), ali i sve većim značajem koji se na europskoj razini daje smanjenju nastanka otpada, voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobio je ideju da se problematika zbrinjavanja nusproizvoda prehrambene industrije obradi u monografiji. U želji da knjiga da što kvalitetniji i sveobuhvatniji pogled na problematiku, poziv za pisanje poglavlja  [ Više ]