U okviru projekta FUNEXFOOD suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović sudjelovao je na radionici pod nazivom „Analysis of dietary fibres – new developments and challenges“ organizirane od strane tvrtki Megazyme i Eurofins. Radionica je organizirana u sklopu međunarodnog znanstvenog skupa „7th International Dietary Fibre Conference 2018 – Fibre Diversity in Food, Fermentation and Health“ koji je održan u Rotterdamu od 4. do 6. lipnja 2018.
Uoči Dana Osječko-baranjske županije, koji se obilježava 2. lipnja, župan Ivan Anušić uručio je Nagrade Osječko-baranjske županije zaslužnim pojedincima i institucijama u svečanim prostorima Županije. U području znanosti, Nagrada je dodijeljena voditelju projekta FUNEXFOOD prof. dr. sc. Dragi Šubariću za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području biotehničkih znanosti i njezinu primjenu koja je rezultirala znanstvenim radovima i razvitkom ovog područja znanosti. Cjeloviti članak o dodijeljenoj nagradi dostupan je na [ Više ]
Javna obrana doktorske disertacije Jovane Petrović pod naslovom „Valorizacija nutritivnog profila keksa proizvedenog sa dodatkom sporednih proizvoda prehrambene industrije“ održana je 22. svibnja 2018. na Tehnološkom fakultetu u Novo Sadu. Javna obrana je održana pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: izv. prof. dr. sc. Aleksandar Fišteš, Tehnološki fakultet Novi Sad, predsjednik povjerenstva prof. dr. sc. Biljana Pajin, Tehnološki fakultet Novi Sad, mentor izv. prof. dr. sc. Dušan Rakić, [ Više ]
Na 35. godišnjoj skupštini Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) održanoj 21. svibnja 2018. dodijeljene su Godišnje nagrade HATZ-a za 2017. godinu u znak priznanja za naročito vrijedno znanstveno i stručno dostignuće u posljednjih pet godina. Jedan od dobitnika Godišnje nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“ je suradnik na projektu doc. dr. sc. Antun Jozinović.
Dana 4. svibnja 2018. godine u Parku prirode Kopački rit, u prijemnom centru u Baranji, održana je radionica pod nazivom „Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“ u povodu završetka istraživačkog projekta Hrvatske Zaklade za Znanost „Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva“ (HRZZ-IP-2013-11-1321, 2014. – 2018.). Sam projekt FUNEXFOOD i rezultate rada na projektu je predstavio voditelj projekta i suradnici [ Više ]
Potaknut iznimnim rezultatima HRZZ projekta Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva (FUNEXFOOD), ali i sve većim značajem koji se na europskoj razini daje smanjenju nastanka otpada, voditelj projekta prof. dr. sc. Drago Šubarić dobio je ideju da se problematika zbrinjavanja nusproizvoda prehrambene industrije obradi u monografiji. U želji da knjiga da što kvalitetniji i sveobuhvatniji pogled na problematiku, poziv za pisanje poglavlja [ Više ]