STEM stipendije - 2.krug!

Poštovani,


obavještavamo Vas da je otvoren II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti.


Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020., donijela je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2019./2020. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.


Rang-liste dostupne su na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/


Studenti koji su na rang-listi unutar kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/.


Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do ponedjeljka,25. studenoga 2019. godine, do 12 sati na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/,kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.


Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.


U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti(Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.


Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.


Dodatno možete redovito pratiti mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije.


Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. !