Referada - oglasna ploča

Rad Studentske referade

Leave review

Poštovani studenti,

obavještavamo Vas kako se prilikom ispisa ili završetka studija tijekom rujna i dalje potrebno najaviti minimalno 2 dana ranije.

Najavu je potrebno poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pri dolasku u Studentsku referadu, student mora imati zaštitu masku.

Lijep pozdrav,

Ivana Mihaljević, mag. iur.

OPŠIRNIJE

Slike s promocije sveučilišnih prvostupnika

Leave review

Poštovani,

stigle su slike sa promocije sveučilišnih prvostupnika.

Iste možete podići u Studentskoj referadi svakim radnim danom do 13,00 sati.

Ukoliko iste ne možete podići, molim Vas da me obavijestite putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ivana Mihaljević

OPŠIRNIJE

Biokemija - raspored za usmeni

Leave review

Obaviještavaju se studenti da se u donjem privitku nalazi raspored pristupa usmenom dijelu ispita iz Biokemije.

Isti je oglašen u  Merlin-u.

 

prof. dr. sc. Ivica Strelec

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Javni poziv za prijavu za popisivače u provedbi Popisa stanovništva

Leave review

Drage studentice i studenti, 

 

Slijedom dopisa MZO skrećemo pažnju na otvoreni javni poziv za prijave za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva.

OPŠIRNIJE

BASF Innovation Hub 2021

Leave review

Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je najveća svjetska kemijska tvrtka BASF i ove godine odlučila podržati startup ideje mladih inovatora iz regije, uključujući mlade inovatore iz Hrvatske.

Natjecanje BASF Innovation Hub 2021 usredotočit će se na ideje koje doprinose čistim tehnologijama i inovacijama kojima je cilj poboljšati održivost okoliša.

Najbolja inovacija ili startup ideja na nacionalnoj razini dobit će inicijalnu investiciju u iznosu od 2500 EUR, zajedno s mogućnosti dodatne podrške u iznosu od 5000 EUR kao pobjednik Velikog finala – neovisno o tome hoće li ideju dodatno podržati BASF.

BASF Innovation Hub 2021 se sastoji od dva glavna segmenta:

BASF Innovation Hub 2021 lokalna natjecanja: prvi dio natjecanja. Po završetku prijava, pet najboljih lokalnih timova dobit će priliku predstaviti svoje ideje pred lokalnim stručnim žirijem, koji će odrediti Lokalnog pobjednika natjecanja. Nakon toga lokalni pobjednici natjecanja sudjelovat će na Velikom finalu natjecanja BASF Innovation Hub 2021.

BASF Innovation Hub 2021 Veliko finale: jedinstvena prilika za pobjednike da predstave svoje inovacije i startup ideje široj publici te potencijalno osiguraju investicije za njihov daljnji razvoj.  

Zemlje sudionice:

 • Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija (zajedničko sudjelovanje)
 • Austrija i Mađarska (zajedničko sudjelovanje),
 • Bugarska,
 • Grčka,
 • Češka i Slovačka (zajedničko sudjelovanje) i
 • Rumunjska.

BASF Innovation Hub 2021 ima za cilj pružiti podršku mladim inovatorima ili startup idejama koje pokrivaju barem jednu od sljedećih tema:

 • Čista energija (primjeri: digitalna rješenja koja su usmjerena na povećanje procesa i energetsku učinkovitost, rješenja za povećanje udjela obnovljivih energija u opskrbi električnom energijom (toplinska, solarna, vjetar), rješenja za toplinsku energiju i izolaciju, optimizacija grijanja i hlađenja i ventilacije, dekarbonizacija energetskih sustava i promicanje nulto emisijskih tehnologija);
 • Od farme do tanjura (primjeri: tehnologije precizne primjene, savjetodavne usluge za digitalnu poljoprivredu, rješenja za digitalnu poljoprivredu, rješenja koja doprinose održivijim prehrambenim sustavima, selektivni proizvodi za zaštitu bilja, biološka zaštita usjeva);
 • Kružno gospodarstvo (primjeri: rješenja koja doprinose održivijim, ekološki prihvatljivijim proizvodnim ciklusima, digitalna baza za recikliranje u zatvorenom krugu, rješenja za biorazgradivu plastiku i plastiku na biološkoj osnovi, rješenja za (bio) kemijsku reciklažu, katalizatori procesa recikliranja, recikliranje baterijskih materijala, proizvodi koji štede resurse i usluge).

Prijave će biti otvorene od 7. lipnja do 15. rujna 2021. Lokalni stručni žiri iz svake regije odabrat će 5 najboljih natjecatelja koji će predstaviti svoje inovativne ideje. Jedan od pet dobit će priliku sudjelovati na Velikom finalu natjecanja BASF Innovation Hub 2021.

 

Više informacija o projektu, prijavama i vremenskom slijedu možete pronaći na web stranici: www.join-innovationhub.com

OPŠIRNIJE

Big Brand Bootcamp Osijek 2021, Klimatski prihvatljiva poljoprivreda i proizvodnja hrane

Leave review

U prilogu se nalazi poziv za sudjelovanje na Big Brand Bootcamp Osijek 2021. pod nazivom „Klimatski prihvatljiva poljoprivreda i proizvodnja hrane“.
Događaj će biti organiziran 7. i 8. lipnja 2021. godine, u organizaciji Tera tehnopolis d.o.o. i EIT Food (Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, poljoprivredno-prehrambeni sektor).

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (škrob, šećer,...) - Laboratorijske vježbe

Leave review

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Katedra za tehnologiju ugljikohidrata

Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (škrob, šećer,...)

 

OBAVIJEST

 

Laboratorijske vježbe iz gore navedenog kolegija biti će održane prema objavljenom rasporedu na web stranici fakulteta 24. i 25. 5. 2021. Vježbe će započeti od 8:15 h i odražti će se u studentskom laboratoriju Zavoda za prehrambene tehnologije - bivši Odjel za kemiju. Na vježbe je potrebno ponijeti kutu, krpu, kalkulator, zaštitnu masku i upute za vježbe dostupne u nastavnim materijalima kolegija.

 

doc. dr. sc. Antun Jozinović

OPŠIRNIJE

Sistematski pregled- studenti 1.godine preddiplomskog studija- VAŽNO!

Leave review

Poštovani studenti 1. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija,

kao i svake godine, studenti 1. godine su obvezni obaviti sistematski pregled kod dr. Vesne Buljan, specijalistice školske medicine.

Prije odlaska kod dr. Buljan, dolazite u Studentsku referadu po potvrdu s kojom idete na pregled. Potvrdu Vam ovjerava doktorica, te ju vraćate u Refereadu.

Napominjem, kako bez potvrde o sistematskom pregledu, nećete moći upisati 2. godinu preddiplomskog studija, stoga je bitno da sistematski pregled obavite.

Na sistematski trebate ponijeti zdravstvenu iskaznicu, zdravstvenu dokumentaciju ako imate neku veću zdravstvenu teškoću i potvrdu za ovjeru da je pregled obavljen.

Pregledi će se obavljati u ambulanti školske medicine na DRINSKOJ 8 u Osijeku.

U prilogu se nalazi raspored sa terminima kada trebate otići.

Lijep pozdrav,

Ivana Mihaljevic, mag. iur.

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Odluka o dodjeli Dekanove nagrade 2021 redovitim studentima preddiplomskog i diplomskih studija

Leave review

Na temelju članka 22. Statuta Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek – pročišćeni tekst i članka 8. Pravilnika o dodjeli Dekanove nagrade, a na prijedlog Povjerenstva za preddiplomsku i diplomsku nastavu, dekan Fakulteta donosi, sljedeću

 

O D L U K U

 

I.

Dodjeljuje se Dekanova nagrada u 2021. godini, sljedećim studentima:

 

 1. Dariu Šariću, redovitom studentu II. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija, za ostvaren najbolji uspjeh tijekom I. godine studija u akademskoj godini 2019./2020. (ostvareno 60 ECTS bodova; prosjek ocjena: 4,500)

 2. Barbari Lendić, redovitoj studentici III. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija, za ostvaren najbolji uspjeh tijekom II. godine studija u akademskoj godini 2019./2020. (ostvareno 60 ECTS bodova; prosjek ocjena: 4,385)

 3. Emi Šimošić, redovitoj studentici II. godine diplomskog studija Prehrambeno inženjerstvo, za ostvaren najbolji uspjeh tijekom I. godine studija u akademskoj godini 2019./2020. (ostvareno 59 ECTS bodova; prosjek ocjena: 4,417)

 4. Nikolini Prodanović, redovitoj studentici II. godine diplomskog studija Procesno inženjerstvo, za ostvaren najbolji uspjeh tijekom I. godine studija u akademskoj godini 2019./2020. (ostvareno 60 ECTS boda; prosjek ocjena: 4,417)

 5. Petri Bratuševac, redovitoj studentici II. godine diplomskog studija Znanost o hrani i nutricionizam, za ostvaren najbolji uspjeh tijekom I. godine studija u akademskoj godini 2019./2020. (ostvareno 52 ECTS boda; prosjek ocjena: 4,857).

II.

Nagrade iz točke I. ove Odluke sastoje se od pisanog priznanja i novčanog dijela nagrade u visini od 1.000,00 kuna neto.

 

III.

Dekan Fakulteta uručit će nagrade imenovanim studentima na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća prilikom obilježavanja 50. obljetnice Fakulteta.

 

 IV.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Fakulteta.

 

       Dekan

prof. dr. sc. Jurislav Babić

OPŠIRNIJE

Najava Promocije

Leave review

Poštovane kolegice i kolege,

 

Kako biste mogli planirati svoje obveze u predstojećem periodu s ponosom  najavljujem da će se Promocija održati 5. srpnja 2021. godine.

 

Više detalja dobit ćete u narednim obavijestima.

 

Prodekan za nastavu

 

OPŠIRNIJE