Referada - oglasna ploča

Osnove tehnologije ugljikohidrata

Leave review

Predavanja iz kolegija Osnove tehnologije ugljikohidrata održavat će se u aplikaciji Teams prema rasporedu za udaljenu nastavu, počevši od 10. prosinca 2020.

Mole se svi studenti koji slušaju kolegij da provjere jesu li upisani u grupu u Teamsu. U slučaju problema s pristupanjem kolegiju u Teamsu javiti se izv. prof. Ačkar na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

izv. prof. dr. sc. Đurđica Ačkar

OPŠIRNIJE

Modeliranje operacija i procesa - Računalne vježbe

Leave review

OBAVIJEST STUDENTIMA

 

Računalne vježbe iz Modeliranja operacija i procesa održavat će se on-line u srijedu 9.12.2020. i 16.12.2020. godine u vremenu od 8:00 do 12:30 sati.

 

Programi za računalne vježbe nalaze se u programu Teams u folderu "Nastavni materijali / Racunalne vjezbe".

 

Za rad od kuće potrebni su programi MS Excel i MS Word.

OPŠIRNIJE

Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda, Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda, Tehnologija ugljikohidrata, Kemija i tehnologija ugljikohidrata - Raspored parcijalnih ispita i izvođenja predavanja

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Katedra za tehnologiju ugljikohidrata

Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda

Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda

Tehnologija ugljikohidrata

Kemija i tehnologija ugljikohidrata

 

OBAVIJEST

Nastava iz gore navedenih kolegija u prosincu će biti izvedena online i to u ponedjeljak 7. 12. i 14. 12. 2020. od 9:30 h putem Microsoft Teamsa. Ažurirana tablica izvođenja nastave postavljena je u nastavnim materijalima kolegija.

 

Raspored parcijalnih ispita, postavljen je na nastavnim materijalima kolegija, zajedno s podacima koje gradivo ulazi u pojedini parcijalni ispit.

 

Parcijalni ispiti biti će održani na Fakultetu, pri čemu će 1. parcijalni ispit iz kolegija Tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda i Tehnologija konditorskih i srodnih proizvoda biti održan u ponedjeljak 21. 12. 2020. od 10 do 12 h u P1 (Grupa 1) i P2 (Grupa 2).

 

Za sva dodatna pitanja slobodno se možete javiti putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

doc. dr. sc. Antun Jozinović

 

OPŠIRNIJE

Izvedba nastave od ponedjeljka 30. studenog 2020.

Leave review

Poštovane studentice i studenti,

 

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i nadopunu Preporuka za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera od 31. kolovoza 2020.  od ponedjeljka 30. studenog 2020. do početka Božićnih i novogodišnjih praznika (23. prosinca 2020.)

 

  • predavanja ćemo na našem Fakultetu u potpunosti održavati online, prema rasporedu koji je važeći od početka semestra za tjedne udaljene nastave.
  • Vježbe će se izvoditi na Fakultetu sukladno definiranom rasporedu.
  • Parcijalne provjere, kolokviji i ispiti se također mogu održavati u prostorima fakulteta uz poštivanje protuepidemijskih mjera. O načinu izvedbe istih (udaljeno ili na fakultetu) će vas obaviještavati predmetni nastavnici.

 

Hvala Vam što ste se u dosada izvedenih 8 tjedana semestra pridržavali svih propisanih mjera i tako doprinijeli tomu da smo do sada mogli raditi kontaktna predavanja u kombinaciji s udaljenima. Na istu predanost, a ako je moguće i veću,  Vas pozivamo u periodu koji je pred nama, a sve s ciljem kako bismo mogli odraditi laboratorijske vježbe te kako bismo time osigurali da ćete završetkom upisanog studijskog programa imati ne samo znanja već i vještine potrebite za uspješno obavljanje poslova naše struke.

 

Uprava Fakulteta

OPŠIRNIJE

16. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Leave review

Poštovani,

Institut za razvoj obrazovanja organizira 16. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati u srijedu 25.11.2020. u vremenu od 10-16 sati u virtualnom okruženju na internetskoj stranici www.iro.hr. Na ovogodišnjem Sajmu učenici i studenti te njihovi roditelji moći će posjetiti virtualne štandove više od 30 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse.

Usporedno s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program u kojem će učenici i studenti moći sudjelovati u online predavanjima i diskusijama o tome kako se uspješno pripremiti za upis na studij, kako se uspješno pripremiti za prijavu za stipendije, kako uspješno položiti ispite za studij u inozemstvu, kako uspješno studirati u vrijeme pandemije te kako uspješno realizirati studentsku stručnu praksu.

Detaljnije informacije o Sajmu dostupne su na internetskoj stranici www.iro.hr, na Instagram (iro.hr), Facebook te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja.

U prilogu se nalazi Program ovogodišnjeg Sajma te vas pozivamo da, osim razgledavanja virtualnih štandova, poslušate govornike na zanimljivim panelima putem navedenih linkova.

Pristup svim posjetiteljima je naravno besplatan, a format sudjelovanja je jednostavan i interaktivan.

 

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Stipendija Zaklade "Srce grada Osijeka"

Leave review

Poštovani,

Zaklada Srce grada Osijeka dodijeljuje stipendije redovitim studentima.

Tekst natječaja za dodjelu stipendija Zaklade, obrasci za prijavu, Pravilnik o mjerilima i postupku za dodjelu potpora Zaklade  Srce grada Osijeka i tekst Ugovora nalaze se na službenim web stranicama Zaklade Srce grada Osijeka.

http://srcegradaosijeka.hr/wp/246-2/

Lijep pozdrav,

Ivana Mihaljević

OPŠIRNIJE

Prekid primarne veze Zagreb - Osijek 17.11.2020.

Leave review

=======================================================================
Hrvatska akademska i istrazivacka mreza CARNET Sluzbena obavijest
Zagreb, 17.11.2020.

HITNO Prekid primarne veze Zagreb - Osijek
=======================================================================

Postovani,

Danas, 17.11.2020 od 9:00, uslijed prekida primarne veze Zagreb -
Osijek, mrezni promet je preuzela sekundarna veza manjeg kapaciteta.
Dok se ne sanira primarna veza ocekuje se otezano odvijanje mreznog
prometa na sekundarnoj vezi.

Prema trenutnim informacijama kojima CARNET NOC raspolaze, poteskoca
ce biti otklonjena do 15:00.

 

OPŠIRNIJE

STEM Stipendije- 1.krug

Leave review

Poštovani,

ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

 

Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

 

Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

 

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

 

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 21. studenoga 2020. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

 

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojene stipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Molim Vas da redovito pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

 

Za sve ostale informacije  studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

S poštovanjem,

Ivana Mihaljević

OPŠIRNIJE

Ispitni rokovi za akademsku godinu 2020./2021.

Leave review

Dragi studenti,

 

Plan ispitnih rokova za akademsku godinu 2020./2021. po studijskim grupama je gotov te ga možete naći na web stranici na uobičajenome mjestu.

 

Imajući u vidu okolnosti u kojima radimo, a kako biste si lakše planirali obveze, za sve ispite imate i naznaku načina provedbe (kontaktno ili on-line).

 

OPŠIRNIJE

Najava radova na medjugradskoj vezi Zagreb - Osijek 16.11.2020.

Leave review

=======================================================================
Hrvatska akademska i istrazivacka mreza CARNET Sluzbena obavijest
Zagreb, 13.11.2020.

VAZNO Najava radova na medjugradskoj vezi Zagreb - Osijek
=======================================================================

Postovani,

U ponedjeljak 16. studenog 2020., u vremenu od 10:00 do 15:00 sati
davatelj TK usluge Odasiljaci i veze izvoditi ce radove na primernoj
medjugradskoj vezi izmedju Osijeka i Zagreba. Promet ce preuzeti
sekundarna veza koja je menjeg kapaciteta pa se ocekuje otezani
pristup mreznim resursima.

Zahvaljujemo na razumjevanju.

 

--
Mrezni operativni centar (Network Operations Center - NOC)
Odjel mrezne infrastrukture
Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNET

OPŠIRNIJE