Referada - oglasna ploča

II. kolokvij- Matematika 2

Leave review

Obavještavaju se studenti preddiplomskog sveučlišnog studija prehrambena tehnologija kako će se kolokvij iz kolegija Matematika 2 održati 2.6.2022. od 8-10h u predavaonama P1 I P2 na našem Fakultetu.

OPŠIRNIJE

8. Međunarodni Kongres Nutricionista

Leave review

Detaljne informacije možete pogledati na web stranici kongresa.

 

https://congress-nutrition.org/

 

OPŠIRNIJE

Upute za prijavu nepravilnosti

Leave review

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek podupire akademski integritet i akademske slobode te sprječava sve oblike neetičnog ponašanja, netolerancije i diskriminacije.

Kako bi se dobio jasan uvid u način prijavljivanja bilo kakvih nepravilnosti, način podnošenja pritužbi i prijedloga za poboljšanje, na web stranici Fakulteta su objavljene UPUTE ZA PRIJAVU NEPRAVILNOSTI, PODNOŠENJE PRITUŽBI I PRIJEDLOGA ZA POBOLJŠANJE. 

OPŠIRNIJE

Matematika 2- auditorne vježbe

Leave review

Obavještavaju se studenti 1. godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija kako će se nadoknada iz auditornih vježbi kolegija Matematika 2 održati sutra (četvrtak, 12.5.2022.) od 8,15 - 10,00 h u predavaoni P1.

OPŠIRNIJE

Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Leave review

Poštovane/i,

Još jednom vas obavještavamo i pozivamo da će se u sklopu Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek (PTFOS) održati niz zanimljivih predavanja koje će održati bivši studenti PTFOS-a zaposleni u vodećim tvrtkama prehrambene i srodnih industrija Slavonije, kao i predstavnici tvrtki koje zapošljavaju naše bivše studente.

Predavanja će se održati u Predavaonici br. 2 Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Franje Kuhača 18, SUTRA 10. svibnja 2022. u vremenu od 13.00 do 14.30 sati, a organizatori su Centar za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Udruga TehnOS.


Udruga TehnOS je udruga bivših studenata i prijatelja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek čiji su ciljevi, između ostaloga i poboljšanje kvalitete studiranja te pružanje pomoći sadašnjim studentima u obavljanju stručne prakse i zapošljavanju. Stoga se veselimo susretu i razmjeni iskustava i ideja s kolegama iz naših uspješnih kompanija.


Program

 • NUTRIS – making food better together, Mato Mrkalj, NutriS d.o.o. (13.00 h)
 • Simbioza znanosti i gospodarstva, Ana Soldić, dipl. ing., Apipharm d.o.o. (13.15 h)
 • Poslovni uspjeh tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o., Petar Paulik, dipl. ing., Pivovara d.d. (13.30 h)
 • Kako do uspješne znanstvene karijere?, dr. sc. Marija Banožić (13.45 h)
 • Industrija - prilika ili izazov, Monika Baotić, Tvornica ulja Čepin d.d. (članica Žito grupe) (14.00 h)
 • Put od prehrambenog inženjerstva do gospodarenja otpadom, Maja Adamović, EKOS d.o.o. (14.15 h)
OPŠIRNIJE

Ažurirani raspored

Leave review

Dragi studenti,

 

Budući da je izvedba nastave u predavaonicama P7 i P8 otežana slijedom građevinskih radova (niskogradnja) na Trgu Svetog Trojstva raspored je ažuriran koliko je to bilo moguće.

 

Ažuriranje se odnosi isključivo na realokaciju izvedbe (promjena predavaonica) a svi termini ostali su kao i do sada.

 

Kako biste na nastavu došli u pravu predavaonicu molim vas pogledajte novi raspored.

 

Prodekan za nastavu 

OPŠIRNIJE

Tehnologija vina - laboratorijske vježbe

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Katedra za prehrambeno inženjerstvo

Tehnologija vina

 

Obavijest studentima I. godine diplomskog studija

(Prehrambeno inženjerstvo)

 

Laboratorijske vježbe iz gore navedenog kolegija započinju u srijedu 9.5.2022. prema objavljenom rasporedu. Na vježbe je potrebno ponijeti:

- kutu, kuhinjsku krpu;
- bijele A4 papire za pisanje izvješća i kalkulator;

Materijale za vježbe možete pronaći u sustavu Merlin (nije potrebno printati).

Dolazak na vježbe je obavezan i nisu dozvoljene izmjene studenata među grupama!

Vježbe će se održavati u suterenu (katakombe) u laboratoriju za Tehnologiju vina (br. 17).

OPŠIRNIJE

Matematika 2 - nastava 4.5.2022.

Leave review

Obavještavaju se studenti 1. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Prehrambena tehnologija, kako se  nastava iz kolegija MATEMATIKA 2 zakazana za srijedu (4.5.2022.) neće održati zbog odsutnosti predmetnog nastavnika.

 

O terminu nadonkade biti ćete naknadno informirani.

 

Hvala na razumijevanju!

OPŠIRNIJE

EIT Food - okrugli stol

Leave review

 

Saznajte više o emisiji stakleničkih plinova u okviru online okruglog stola od vrhunskih predavača

Prema izvješću „Cultivating our Climate“ inicijative EIT Food, poljoprivredni sustavi odgovorni su za otprilike 30% ukupne emisije stakleničkih plinova u Europi. Ova brojka uključuje izravne emisije stakleničkih plinova iz poljoprivrede i korištenja fosilnih goriva u proizvodnji hrane i pića te neizravne emisije, koje su rezultat promjena u tlima i korištenja električne energije proizvedene iz fosilnih goriva, kao i emisije nastale u lancu vrijednosti. Izvješće „Cultivating our Climate“ inicijative EIT food dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.eitfood.eu/landing/cultivating-our-climate.

Kada je riječ o poljoprivredi u srednjoistočnoj Europi, treba istaknuti da ona zaostaje za ostatkom gospodarstva u smanjenju emisija stakleničkih plinova. No, prema podacima statističkog ureda Europskih zajednica Eurostat, regija sjeveroistočne Europe smanjila je emisije stakleničkih plinova u vremenskom razdoblju od 2008. do 2020. godine. Među državama koje su u navedenom periodu smanjile emisije u poljoprivredi su Češka Republika, Slovačka, Rumunjska i Republika Hrvatska. Takve pozitivne promjene idu u prilog poboljšanja kvalitete zraka, života te smanjenju bolesti uzrokovanih onečišćenjem zraka.

O najnovijim spoznajama u području emisije stakleničkih plinova doznajte više od vrhunskih stručnjaka u okviru online okruglog stola u organizaciji TERA TEHNOPOLIS d.o.o. iz Osijeka. Okrugli stol pod nazivom „Utjecaj emisije stakleničkih plinova na poljoprivredno-prehrambeni sektor“ organizira se u okviru programa EIT Food čije aktivnosti TERA Tehnopolis d.o.o. provodi od lipnja 2018. godine.

Okrugli stol održat će se na hrvatskom jeziku 28. travnja 2022. godine od 11:00 do 14:50 sati putem Zoom platforme, a gosti predavači bit će:

 • Izv.prof.dr.sc. Miro Stošić – Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
 • Izv.prof.dr.sc. Goran Kiš – Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
 • Prof.dr.sc. Marija Romić – Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
 • Bernarda Rožman – Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH
 • Ana Mandarić – Odjel za obnovljive izvore energije, klimu i zaštitu okoliša pri Energetskom institutu Hrvoje Požar
 • Mihajlo Nagy – Eko-sustav d.o.o.
 • Dr.sc. Branimir Kampl – Sano d.o.o.
 • Tatjana Obučina – služba za zaštitu zraka i klimatske aktivnosti pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja RH

Dnevni red događaja možete pronaći ovdje.

Okrugli stol namijenjen je potrošačima, start-up tvrtkama, poljoprivrednicima, tijelima javne vlasti, visokoobrazovnim institucijama, poduzetnicima i svima onima koji se žele informirati o navedenoj tematici. Registracija na događaj je obavezna, a prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Natječaj za dodjelu Dekanove nagrade redovitim studentima preddiplomskog i diplomskih studija koje ustrojava i izvodi Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Leave review
Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE