Referada - oglasna ploča

Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Katedra za mljekarstvo

Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda

 

 

OBAVIJEST

 

Studenticama i studentima koji nisu položili ispit iz navedenog kolegija, bit će to omogućeno preko Merlin sustava e-učenja.

 

Stoga, molim sve studentice i studente koji žele odraditi preostale obveze na ovaj način, da se prijave na e-kolegij https://moodle.srce.hr/2019-2020/course/view.php?id=65291. Svi za koje ne postoji ocjena u studomatu su dodani na popis, a u slučaju da se ne mogu prijaviti, ili primijete druge nepravilnosti, molim da se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Sve ostale obavijesti će nadalje ići preko e-kolegija.

 

Osijek, 2. travnja 2020.                                                          

doc. dr. sc. Mirela Lučan Čolić

OPŠIRNIJE

Osnove tehnologije prerade mlijeka

Leave review

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Katedra za mljekarstvo

Osnove tehnologije prerade mlijeka

 

 

OBAVIJEST

 

Studenti koji nisu položili ispit i/ili nisu odradili sve nastavne obveze (vježbe, izvještaji) iz navedenog kolegija, moći će to odraditi preko Merlin sustava e-učenja.

 

Molim studentice i studente koji žele odraditi preostale obveze na ovaj način, da se prijave na e-kolegij https://moodle.srce.hr/2019-2020/course/view.php?id=65216. Svi koji nisu položili navedeni kolegij su dodani na popis, a u slučaju da se iz nekog razloga ne mogu prijaviti, molim da se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Sve ostale obavijesti će nadalje ići preko e-kolegija.

 

Osijek, 2. travnja 2020.                                                          

doc. dr. sc. Mirela Lučan Čolić

OPŠIRNIJE

PTE, JOPI, JOPRI - izvanredni ispitni rok, 6. 4. 2020.

Leave review

Poštovani studenti,

 

Slijedom trenutne epidemiološke situacije neće se održati izvanredni ispitni rok (6. 4. 2020.).

 

Sukladno preporukama UNIOS-a vezanim za održavanje i način polaganja kolokvija/parcijalnih ispita i ispita, nastavnici Katedre za tehnološke operacije započeli su s prilagodbom načina provjere ishoda učenja, odnosno udaljenog održavanja ispita za što je potrebno određeno vrijeme kako bi osmislili način koji će osigurati neovisnu provjeru ishoda učenja svakog studenta te će istodobno biti dostupna svakom studentu na isti način.

 

Stoga vas molim za malo strpljenja s obzirom da je ova udaljena provjera znanja novost za nas nastavnike, jednako kao i za vas studente.

 

Trenutno razmatramo više mogućnosti, a jedna od njih je da prvo održavamo on-line provjeru teorijskog znanja studenata, što smo u „regularno“ vrijeme provodili tijekom usmenog ispita, a nakon toga održimo računski dio ispita (također on-line).

 

U svakom slučaju, uskoro ćemo vam predstaviti naš prijedlog, nakon čega ćemo zatražiti vaše mišljenje te ćemo se zajednički dogovoriti o mogućnosti održavanja prvog takvog ispitnog roka u mjesecu svibnju 2020.

 

Naravno, bit će nam potrebna i vaša pomoć kako bi provjeru ishoda učenja „na daljinu“ održali na najbolji mogući način u danim okolnostima.

Stoga vas molim da svi studenti koji žele pristupati on-line ispitima, aktivno sudjeluju u ispunjavanju kratkih on-line anketa i kratkom „probnom testu“, koji će imati za cilj prikupljanje informacija o tehničkim mogućnostima implementacije i provedbe on-line ispita.

 

Poziv za sudjelovanje u anketama i probnom testu uputiti ćemo vam na isti način kao i ovu obavijest, putem web stranice „Oglasna ploča“.

 

 …do nove obavijesti, budite vrijedni, aktivno sudjelujete u nastavi, učite i ostanite doma!

 

Lijep pozdrav,

prof. dr. sc. Mirela Planinić

OPŠIRNIJE

Izdavanje potvrda

Leave review

Poštovani studenti,

obzirom na Vaše upite o izdavanju potvrda ovim putem Vas obavještavam o slijedećem:

  • trenutno potvrde možete zatražiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • u e-mailu potrebno je navesti ime i prezime, te razlog izdavanja potvrde
  • potvrde ćemo dostavljati svaki četvrtak  na Vaš e-mail
  • ukoliko Vam je potvrda potrebna molim Vas da istu zatražite najkasnije do svake srijede navečer (dan prije nego izdajemo potvrde) kako bismo mogle organizirati rad.

 

Ivana Mihaljević, mag. iur.

OPŠIRNIJE

OBAVIJEST STUDENTIMA – PRIJENOS TVARI I ENERGIJE

Leave review
Preuzmite prilog 1
OPŠIRNIJE

Izvanredni travanjski ispitni rok

Leave review

Poštovane kolegice i kolege,

 

Kao što ste upoznati, slijedom izvanrednih okolnosti pod kojima trenutno funkcioniramo, sukladno važećoj odluci do 19. travnja 2020. provodimo on-line nastavu. O ponašanju svih nas, kao i svih stanovnika RH, ovisi hoćemo li se nakon toga perioda moći vratiti u standardan način rada ili ćemo biti primorani nastaviti raditi kao trenutno. Stoga Vas pozivam da svojim odgovornim ponašanjem i držanjem socijalne distance doprinesete normalizaciji stanja.

 

Obzirom da slijedom prirode studija koji ste odabrali za većinu kolegija nije izvediva on-line opcija ispita, održavanje ispitnih rokova predviđenih za travanj se odgađa do daljnjega.

 

Ukoliko se krajem travnja svi skupa vratimo na Fakultet reorganizirat ćemo raspored kako bismo omogućili predviđeni travanjski ispitni rok iz svih kolegija.

 

Ukoliko trenutni način rada bude prolongiran tražit ćemo alternativna rješenja.

 

Isto se odnosi i na pisane parcijalne provjere znanja koje su na većini kolegija predviđene u travnju.

 

Nadam se da ste svjesni da ovakav razvoj događaja nitko nije niti želio niti planirao pa se s njim moramo nositi s međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem.

 

O svim novinama vezanim uz održavanje nastave i ispitnih rokova informirat ćemo vas pravovremeno.

 

Prodekan za nastavu

 

OPŠIRNIJE

Tradicionalna biotehnologija

Leave review

Predavanja iz Tradicionalne biotehnologije koja su trebala biti održana 16.03. 2020. postavljena su na “nastavne materijale“ zajedno sa proširenom literaturom (u formatu pdf) koja omogućava pripremu za ispit. Sva predavanja će i ubuduće biti postavljana na nastavne materijale zajedno sa dopunskom literaturom. Studenti mogu sve informacije i upute koje ih zanimaju dobiti direktno od nastavnika javljanjem na e-mail (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ). Studenti sa nastavnih materijala također mogu skinutu knjigu autorice Vere Johanides Industrijska mikrobiologija (u formatu pdf) koja pokriva velik broj metodskih jedinica kolegija.

OPŠIRNIJE

Bioprocesno inženjerstvo

Leave review

Na nastavnim materijalima postavljen je folder Bioprocesno predavanja 2020 u kojem se nalaze materijali za današnje metodske jedinice 3_OBI a, 3_OBI b i 4_1 OBI. Navedena predavanja su popraćena proširenim nastavnim materijalima koji su poslani studentima na njihove e-mailove. Za sva predavanja ubuduće princip je isti. Nakon završenog predavanja iz cjeline Kinetika biti će održan on-line računski seminar. Za sve informacije i upute studenti se mogu obratiti e-mailom nastavniku (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), mailovi se provjeravaju 2 puta na dan (oko 9h i oko 19h)

OPŠIRNIJE

PTE - on-line predavanja

Leave review

Poštovani studenti,

 

Sukladno novonastaloj situaciji i današnjoj obavijesti „Online nastava“, nećemo biti u mogućnost sutra (srijeda, 18. ožujka 2020.) održati on-line auditorne vježbe u dvije grupe putem webinara (kako je to navedeno u obavijesti od 16. ožujka 2020.).

 

Slijedom navedenog, pozivaju se svi studenti da s web stranice „Nastavni materijali" preuzmu ppt-prezentacije i skriptu iz predmeta „Prijenos tvari i energije“ te samostalno pročitaju i prouče teoriju za slijedeće dvije (2) nastavne jedinice, i to:

 

  • „PTE_06_mjesni otpori.ppt“ + „SKRIPTA_Prijenos tvari i energije“ (str. 65. – 73.)
  • „PTE_07_crpke_centrifugalne.ppt“ + „SKRIPTA_Prijenos tvari i energije“ (str. 74. – 94.).

 

Navedeni nastavni zadatak studenti trebaju izvršiti zaključno s 27. ožujka 2020. (petak).

 

Nakon uspostave učenja na daljinu putem sustava Merlin i otvaranja e-kolegija „Prijenos tvari i energije“ studenti će dobiti nove upute.

 

Do uspostave nastave putem sustava „Merlin“, studentima za konzultacije dostupni su telefonski i e-mail kontakti prof. dr. sc. Ane Bucić-Kojić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 031 224 334) i prof. dr. sc. Mirele Planinić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 031 224 398).

 

 

prof. dr. sc. Mirela Planinić

OPŠIRNIJE

Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda

Leave review

Obavještavaju se studenti kako su unešene ocjene za gore navedeni predmet..

Molim Vas da iste provjerite u ISVU- sustavu!

U slučaju pogreške ili nejasnoća, molim da kontaktirate studentsku referadu.

Ivana Mihaljević, mag. iur.

OPŠIRNIJE