Erasmus+

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.


ERASMUS+ program obuhvaća sve zemlje članice EU, a visoka učilišta iz država sudionica mogu surađivati s onima iz susjednih država, balkanskih država koje nisu članice EU-a, Azije, Afrike i Latinske Amerike na razvoju svojih obrazovnih sustava.

Cilj programa Erasmus+ u visokom obrazovanju jest modernizacija i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i u ostatku svijeta.

U okviru ERASMUS programa realizira se međunarodna razmjena studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.


Aktivnosti u okviru ERASMUS programa na razini Fakulteta odvijaju se u koordinaciji sa Službom za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta gdje se mogu dobiti detaljne informacije o mogućnostima prijave i realizacije mobilnosti.


Kontakt osoba PTFOS-a za ERASMUS

prof. dr. sc. Daniela Čačić Kenjerić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

+385 (0)31 224 332


Administrativni koordinator PTFOS-a za ERASMUS

Maja Staničić, mag. oec.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

+385 (0)31 224 316