Referada - oglasna ploča

Početak nastave 2020./2021.

Leave review

Poštovane studentice i studenti,

 

Početak nastave u zimskom semestru 2020./2021. akademske godine planiramo

 

  • 1.10.2020. godine za studente prve godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija
  • 5.10.2020. godine za sve ostale studijske grupe

 

Sukladno Preporuci za održavanje  nastave u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 u zimskom semestru 2020./2021. akademske godine, nastava će se odvijati kombinirano kao kontaktna i udaljena. Stoga Vas pozivamo, ukoliko to još niste učinili, da si osigurate smještaj u Osijeku.

OPŠIRNIJE

Obavijest studentima preddiplomskog studija 1. godine koji su upisani akademske 2019./2020. godine

Leave review

Poštovani studenti preddiplomskog studija 1. godine akademske 2019./2020. ,

ovim putem Vas podsjećam kako prije upisa u 2. godinu morate imati potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu!

Svi koji niste pristupili sistematskom pregledu, molim Vas da se javite doktorici Vesni Buljan (Drinska 8, Osijek), te obavite sistematski pregled.

Ukoliko ste izgubili potvrdu koju Vam doktorica mora ovjeriti, molim Vas da se javite na moj mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bih Vam istu dostavila.

Napominjem, kako bez potvrde nemate uvjet upisa.

Lijep pozdrav,

Ivana Mihaljević, mag. iur.

OPŠIRNIJE
Jedinstvena sveučilišna studentska anketa

Jedinstvena sveučilišna studentska anketa

Leave review

Drage studentice, dragi studenti,

i akademske 2019./2020. godine naše Sveučilište nastavlja s provedbom Jedinstvene sveučilišne studentske ankete.

Molimo Vas da anketu ispunite samo za one nastavnike i asistente koji su vam predavali i izvodili nastavu tijekom akademske 2019./2020. Anketa je u potpunosti anonimna.

Link za pristup Anketi je  https://anketa.unios.hr/? .

Link na stranicu Centra http://www.unios.hr/kvaliteta/jedinstvena-sveucilisna-studentska-anketa-za-akademsku-2019-2020-godinu/ ili Sveučilišta http://www.unios.hr/jedinstvena-sveucilisna-studentska-anketa-za-akademsku-2019-2020-godinu/

OPŠIRNIJE

Merlin 2019/2020

Leave review

Poštovane studentice i studenti, 

 

Vjerujem da ste ovih dana prilikom prijava na sustav za e-učenje Merlin uočili obavijest da će od sutra biti dostupna i nova inačica za predstojeću akademsku godinu.

 

Kako naredna akademska godina prema akademskom kalendaru našeg Sveučilišta počinje tek 1. listopada 2020. do tada ćete za potrebe ispita korisiti trenutno postojeće sučelje kojem ćete pristupati putem poveznice za ovu akademsku godinu. 

 

Dakle, i dalje će Vam sve biti dostupno, samo pazite da ste na inačici za ovu akademsku godinu. 

Web adresa za pristup je https://moodle.srce.hr/2019-2020/

 

Prodekan za nastavu

OPŠIRNIJE

Upute o korištenju usluga knjižnice

Leave review

Poštovani korisnici knjižnice PTFOS,

 

knjižnica PTFOS-a je za korisnike otvorena prema ograničenom sustavu rada:

 

Kako bi se posudba mogla odvijati sukladno Naputku o radu hrvatskih knjižnica molimo korisnike da svoj dolazak u knjižnicu najave e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), telefonom (224-343) ili na facebook knjižnice.

 

Korisnici koji trebaju napraviti tematska pretraživanja baza podataka i pronaći relevantne informacije za pisanje seminara, završnih i diplomskih radova također se trebaju najaviti i dogovoriti termin: e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), telefonom (224-343) ili na facebook knjižnice.

 

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, knjižnica će do daljnjeg pružati usluge posudbe i povrata građe, dok će se tematska pretraživanja provoditi u računalnoj učionici. Rad u čitaonici do daljnjeg nije moguć, a plan otvaranja čitaonice odvijat će se u skladu s daljnjim uputama Zavoda.

 

Usluge posudbe i povrata građe, korisnici mogu ostvarivati u radnom vremenu knjižnice

od 8 do 14 sati (ponedjeljak – petak).

 

Prilikom ulaska u knjižnicu korisnici se moraju pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku, za koju svrhu će na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora biti postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju ruku.

 

Također, kako bi se broj ulazaka u prostor knjižnice smanjilo na najmanju moguću mjeru, korisnici posuđenu građu mogu vratiti i bez ulaska u prostor knjižnice na način da građu odlože u posebno označene korpe. Ova usluga će korisnicima biti dostupna od ponedjeljka do petka od 10 do 14 sati u zgradi uprave Fakulteta, u dnu stepeništa za knjižnicu.

 

Ovim putem pozivaju se svi korisnici da na mrežnim stranicama Fakulteta i knjižnice te na društvenim mrežama prate obavijesti o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama knjižnice PTFOS-a prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

 

S poštovanjem,

 

Voditeljica knjižnice

 

Sanda Hasenay, knjiž. savjetnica

OPŠIRNIJE

ANKETA o zadovoljstvu studenata ONLINE nastavom/kolokvijima/ispitima

Leave review

 

Poštovani studenti PTFOS-a,

 

Molimo Vas da izdvojite nekoliko minuta svog vremena za popunjavanje ankete u nastavku.

 

ANKETA o zadovoljstvu studenata Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek ONLINE nastavom/kolokvijima/ispitima tijekom COVID-19 pandemije u 2020. godini

 

https://forms.gle/gFG2pUtw3FfEeUQD9

 

Anketa je anonimna, a rezultati će se koristiti kako bismo unaprijedili u budućnosti izvođenje ONLINE nastave/kolokvija/ispita.

 

Hvala svim studentima PTFOS-a unaprijed.

OPŠIRNIJE

Stipendije MP za sve studente PTFOS-a

Leave review

Temeljem sporazuma o suradnji s Ministarstvom poljoprivrede SVI redoviti studenti 2. i 3. godine preddiplomskog studija te 1. i 2. godine svih diplomskih studija PTFOS-a imaju pravo na stipendiju u iznosu od 10.000,00 kuna godišnje, a ukupan iznos isplaćuje se jednokratno.

Sporazumom je potpisan 2019. godine, a istim je predviđeno stipendiranje SVIH studenata kroz naredne četiri akademske godine (do 2022. godine).

 

Više o Sporazumu možete naći na poveznici https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/od-jeseni-svakom-slavonskom-studentu-biotehnickih-znanosti-10-000-kuna-stipendije/1577

OPŠIRNIJE

Rad Studentske referade

Leave review

Poštovani studenti,

uslijed trenutne situacije obavještavamo Vas kako se prilikom dolaska u Studentsku službu morate OBAVEZNO NAJAVITI.

Ukoliko je riječ o ispisu ili završetku studija minimalno 2 dana ranije.

Potvrde Vam i dalje šaljemo scanirane mailom, ali je zahtjev za potvrdu potrebno poslati sa Vašeg ptfos maila koji ste dobili prilikom upisa.

Najavu je potrebno poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pri dolasku u Studentsku referadu, student mora imati zaštitu masku.

Lijep pozdrav,

Ivana Mihaljević, mag. iur.

OPŠIRNIJE

Korisnik računa, Pohrana vašeg spremnika je puna 97%...

Leave review

Tijekom današnjeg dana su na neke e-mail adrese pristigle lažne poruke koje traže od Vas odlazak na vanjsku poveznicu koja Vam kompromitira e-mail račun.

Poruka izgleda ovako:

Korisnik računa,

Pohrana vašeg spremnika je puna 97%; neke e-poruke potrebno je izbrisati da biste mogli primati nove poruke. Imate otprilike (2) neodržavane poruke. Kliknite ovdje; za prijavu na račun.

Iskreno,
PTFOS - Tim za usluge
Sveučilište u Osijeku
Centar za web usluge (C) D0383877

 

Ovu poruku i svaku koja traži nešto od Vas, bilo podatke ili samo da kliknete na neki link, obavezno obrišite poruku i zanemarite upozorenja koja su tu da Vas navedu na krivi potez.

Ako niste sigurni da li je poruka legitimna, slobodno proslijedite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kao bi Vam potvrdio ispravnost sadržaja.

Dražen Marček

OPŠIRNIJE

Stegovne mjere

Leave review

Poštovane studentice i studenti,

 

Izvanredna situacija izazvana koronavirusom pred sve nas je stavila nove izazove. U želji da ih skupa svladamo bez nesporazuma, a potaknuti uočenim nepravilnostima  tijekom provedbe i evaluacije vaših on-line uradaka, skrećemo pažnju na članak 91. Statuta Fakulteta koji navodi kako slijedi:

(1) Studenti imaju obvezu poštivati ustroj studija i opće akte Sveučilišta, odnosno Fakulteta te uredno izvršavati svoje obveze.

(2) Studenti mogu zbog povrede dužnosti i ne ispunjavanja obveza stegovno odgovarati.

(3) Utvrđivanje lakših i težih povreda dužnosti i neispunjavanja obveza, privremene mjere, ovlasti, sastav i način imenovanja Stegovnog povjerenstva za studente i stegovni postupak uređuje se Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta, koji donosi Senat.

Pravilnik o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u članku 6 definira lakše povrede obveza među kojima ističemo

- stavak 6. nedopušteno pružanje i primanje pomoći na ispitu, kao i upotreba nedopuštenih pomagala

- stavak 13.  korištenje tuđeg elektroničkog identiteta ili davanje na korištenje vlastitog elektroničkog identiteta drugim osobama

U članku 7. istog Pravilnika definirane su teške povrede među kojima ističemo

- stavak 5. predaja seminarskog, završnog ili diplomskog rada čiji je sadržaj djelo drugog studenta ili treće osobe, prepisivanje većeg dijela ili cijelog seminarskog, završnog ili diplomskog rada

- stavak 16. ponavljanje lakših povreda obveza i/ili neispunjavanja obveza više od 2 puta u akademskoj godini

Za sve povrede propisani su stegovni postupci a ovisno o utvrđenoj vrsti povrede i stegovne mjere (zabrana polaganja ispita, privremeno isključenje sa studija, isključenje sa studija).

Kako bismo izbjegli nepotrebne dileme sve Vas pozivamo na odgovorno i ozbiljno ponašanje prilikom  on-line evaluacija.

Uprava Fakulteta

OPŠIRNIJE