Natječaj "Pametna sela 2040 - koncept razvoja hrvatskih ruralnih područja"

Ured zastupnika u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislava Sokola poziva sve zainteresirane studente od 18 do 25 godina na prijavu svojih kreativnih ideja, koncepata i idejnih rješenja na Natječaj pod nazivom „ Pametna sela 2040 – Koncept razvoja hrvatskih ruralnih područja“.

Osobito se pozivaju studenti arhitekture, dizajna i srodnih područja.

 

Prijavitelji su obvezni ispuniti obrazac prijave i prezentaciju koncepta u digitalnom obliku poslati na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prezentacija treba biti u PDF formatu, sadržavati maksimalno 10 stranica, naslov i kategoriju prijave, opise, skicu ili 3d prikaz i ostalo za što Autor misli da je potrebno kako bi njegov koncept bio obrazložen.

Svi sudionici imaju pravo izrade svojih koncepata u suradnji s mentorom na svom visokom učilištu. Moguće je prijaviti radove ili dijelove radova koji su nastali ranije, ne nužno za ovaj natječaj, ali zadovoljavaju temu te jednu ili  više kategorija prijave.

 

 

Kategorije prijave su:

  • Inovativna rješenja za ekološke probleme
  • Učinkovita upotreba resursa, primjena kružnog gospodarstva 
  • Razvoj turizma i kulturnih aktivnosti
  • Korištenje modernih tehnologija i/ili digitalizacije

 

Ured će dodijeliti 10 jednakovrijednih nagrada koje uključuju dvodnevni posjet Bruxellesu i Europskom parlamentu gdje će nagrađeni studenti, na posebnoj konferenciji prezentirati svoja rješenja. Troškove putovanja, smještaja i organizacije konferencije snosi Ured.

 

Natječaj traje od 15. siječnja 2022. do 15. veljače 2022. godine (23:59 CET).

Više o samim detaljima i uvjetima natječaja možete pročitati na: 

https://www.tomislavsokol.eu/aktivnosti/vijesti/natjecaj-pametna-sela-2040-koncept-razvoja-hrvatskih-ruralnih-podrucja/