Knjižnica

Poštovani korisnici knjižnice PTFOS


Potvrda iz knjižnice PTFOS

kako biste dobili potvrdu o razduživanju u knjižnici PTFOS molim da u Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. navedete:

Ime i Prezime:

JMBAG:

matični broj:


OBAVIJEST IZ KNJIŽNICE PTFOS


Obavijest 13. rujna 2021.

Dragi studenti,

u skladu s mjerama suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 te naputkom MZO, od ponedjeljka, 13. rujna 2021. godine ČITAONICA Knjižnice PTFOS-a ponovno radi od 7:30 do 18:30 te korisnici mogu biti u prostorima čitaonice uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Radi sprečavanja širenja infekcije obavezno je poštivanje uputa o radu te pridržavanje najviših higijenskih standarda:

  1. u prostoru čitaonice se boravi s maskom koja prekriva nos i usta, a na ulazu u čitaonicu potrebno je dezinficirati ruke,
  2. obavezna je fizička distanca korisnika te korisnika i osoblja od 2 m u svim smjerovima,
  3. mjesta na kojima je dopušten rad korisnika su označena.

Preporuča se da korisnici unaprijed rezerviraju mjesto i građu potrebnu za rad u čitaonici (elektroničkom poštom, telefonom, dostavom popisa i sl.).

 U korisničkim prostorima Knjižnice istodobno može boraviti najviše 17 korisnika.

Korisnici posuđenu građu mogu vratiti i bez ulaska u prostor knjižnice na način da građu odlože u posebno označene korpe, u zgradi uprave Fakulteta, u dnu stepeništa za knjižnicu.

Molim korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa

S poštovanjem,

Voditeljica knjižnice

Sanda Hasenay, knjiž. savjetnica

savjetujemo vam da se orijentirate na korištenje dostupnih e-izvora:

Online pretraživanje knjižnice PTFOS i Portalu elektroničkih izvora (prijava preko AAI@EduHr)

Hvala na razumijevanju!


Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

KNJIŽNICA

Franje Kuhača 18

31000 Osijek


Tel: 031 224-343

Fax: 031 207-115 (za knjižnicu)

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

RADNO VRIJEME

7.30 - 18.30 sati 


Radno vrijeme za korisnike

8.00 - 18.00 sati

VIZIJA KNJIŽNICE PTF-a

  • očuvanje integriteta knjižničnih fondova i razvoj digitalne knjižnice.evaluacija same knjižnice kroz knjižnične usluge koje nudi svojim korisnicima.


POSLANJE KNJIŽNICE PTF-a

  • je omogućiti slobodan pristup knjižnim i neknjižnim izvorima informacija koji su potrebni studentima i znanstveno - nastavnom osoblju Fakulteta.


CILJEVI KNJIŽNICE PTF-a

  • su postati mjesto susreta studenata i znanstvenika PTF, ali i vanjskih korisnika kojima je prehrambena tehnologija  interesantna, mjesto gdje će se razmjenjivati ideje, znanje iz područja koja su zanimljiva za sve korisnike Knjižnice.
  • cilj nam je pružati podršku znanstveno - nastavnom osoblju Fakulteta u održavanju nastave, razvijati informacijsku pismenost i kritičko mišljenje, poticati kod studenata želju za učenjem i istraživanjem.

Razvojni put knjižnice Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek usko je povezan s razvojnim putem Fakulteta. Knjižnica je osnovana 1976. godine nakon osnutka Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Sve do Domovinskog rata Knjižnica PTF-a je bila u zajedničkim prostorima s knjižnicom Poljoprivrednog fakulteta, a istima su se koristili i zaposlenici Poljoprivrednog instituta, koji su svi bili smješteni na lokaciji Tenjska cesta. Tijekom i nakon Domovinskog rata Fakultet je bio razmješten na različitim lokacijama po Osijeku. Nakon smještanja Fakulteta na današnju lokaciju u Tvrđi, Kuhačeva 18 i 20, Knjižnica nije dobila svoj prostor, tek od svibnja 2005. godine Knjižnica je smještena u novom prostoru (cca 350 m2) u potkrovlju zgrade na broju 20. U vremenu kada smo preplavljeni najrazličitijim informacijama i kada se nove informacijsko komunikacijske tehnologije ubrzano razvijaju, Knjižnica PTF-a prilagođava se novom načinu rada koji uključuje brže i sveobuhvatnije praćenje informacija iz područja prehrambene tehnologije, tehnologije, biotehnologije i kemije te njihove distribucije krajnjim korisnicima. Granice između realnog i virtualnog svijeta sve su manje vidljive, a navike i potrebe korisnika stalno se mijenjaju. Čitaonica ima 46 mjesta te 8 računala povezanih putem interneta s ostalim knjižnicama u Hrvatskoj, a i u svijetu. Usluge koje korisnici mogu dobiti u Knjižnici PTF-a su: posudba, informacijske usluge, međuknjižnična posudba, pretraga različitih bibliografskih baza podataka, edukacija.